Yamaha dt 125 x. Dylemat !
• Strona 1 z 1
Yamaha dt 125 x. Dylemat !
Witam
Moim pierwszym założeniem było kupno yamahy dt (nie x) w lekki teren, chciałem poszaleć po łakach górkach, troche błota. Lecz w czasie zbierania pieniedzy na zakup, dostałem mega oferte na Yamahe dt 125 x. I teraz moje pytanie : czy ta oto Detka będzie sie nadawała na takie szalenstwo w lekkim terenie po zmienieniu oponek na jakąś lajtową kostke ? i czy wgl można bo z tego co czytałem wersja x to SM i ma koła 17 (czy będą sie nadawały w lekki teren) i inne amorki z przodu (i chyba z tyłu). Co o tym wszystkim myślicie ? Bardzo prosze o pomoc, bo wyboru musze dokonać jak najszybciej ;/
Z góry dzieki za odp
Moim pierwszym założeniem było kupno yamahy dt (nie x) w lekki teren, chciałem poszaleć po łakach górkach, troche błota. Lecz w czasie zbierania pieniedzy na zakup, dostałem mega oferte na Yamahe dt 125 x. I teraz moje pytanie : czy ta oto Detka będzie sie nadawała na takie szalenstwo w lekkim terenie po zmienieniu oponek na jakąś lajtową kostke ? i czy wgl można bo z tego co czytałem wersja x to SM i ma koła 17 (czy będą sie nadawały w lekki teren) i inne amorki z przodu (i chyba z tyłu). Co o tym wszystkim myślicie ? Bardzo prosze o pomoc, bo wyboru musze dokonać jak najszybciej ;/
Z góry dzieki za odp
- Armagedons
- Świeżak
dt 125x ma inne zawieszenie,felgi a pozatym może inne drobnostki nie jest nastawiona na las bierz lepiej dt125r i nie będziesz musiał jej wcale przerabiać a w wersji x będzie trochę roboty i koszty albo będą większe od zwyklej R która kupisz za 4,5k juz w fajnym stanie tyle odembie jak ta X jest za 2,5k bierz jak więcej juz nie bo koszty wyjdą takie same
- Fantas3k
- Bywalec
DT X ma pewnie twardszy zawias. mniejsze koła wiec w teren sie moze srednio nadawac. na pewnop nie na tych kołach. chyba że podmienisz koła na koła z enduro. i wtedy miało by to sens. bo na 17stki felgi i to szerokie, nie dostaniesz dobrej gumy w teren.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
No to mi trochę humor zepsuliście bo ta Yamaszka x jest w bardzo dobrym stanie, (wiem bo widze ją codziennie prawie) ma świetną stylistykę i co najlepsze moge ja kupic za 4,5 tyś (a cena tak mała ponieważ ostatnio ktoś z rodzinny od znajomego zginął na motorze i Matka kazała mu sprzedać swój i chce to zrobic jak najszybciej). Czyli musze odpuscic, bo wiecej będę jeździł w lekkim terenie niż po asfalcie. Czy znajde Yamahe dt 125 r w dobrym stanie z taka fajna sportową stylistyka jak w wersji x ? Aha a moze kupic tą wersje x tylko na sprzedaż ?
PS. Heniu ! zmienić kół bez wiekszych przeróbek z tego co czytałem (na 100 % pewny nie jestem) nie można bo nie da sie jakoś tam dopasować.
PS. Heniu ! zmienić kół bez wiekszych przeróbek z tego co czytałem (na 100 % pewny nie jestem) nie można bo nie da sie jakoś tam dopasować.
- Armagedons
- Świeżak
Weź zwykłą kup za 4,5 jest ich dużo kumpel ma dość fajna dt 125r z sport wydechem zadbana chce sprzedać więcej info priv
- Fantas3k
- Bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości