Kinroad xt50py /125ccm jakie zębatki ?
• Strona 1 z 1
Kinroad xt50py /125ccm jakie zębatki ?
Witam!
Posiadam cross'a Kinroad xt50py z silnikiem 125 . Na silniku 50ccm założyłem zębatki 14/58 zębów dzięki czemu silnik był bardzo elastyczny i bardzo szybko się rozpędzał jego v-max wynosił ok 65km/h (licznikowo). Teraz zmieniłem silnik na 125ccm i mam zębatki 13/58, moto jest bardzo zrywne ,ale myślę, że jego v-max jest ok 80km/h może 85 ale to już przy piłowaniu silnika (nie robiłem dokładnego v-max'u ,bo silnik jeszcze na dotarciu). Zastanawiam się nad zmianą zębatek i nie wiem czy na razie nie ruszać tylnej i tylko przednią spróbować rożnych kombinacji np. założyć 14, 15, 16. Oryginalnie na 50ccm były zębatki 14/46 i pomimo, że motorek nie rozpędzał się tak kosmicznie jak teraz to jego v-max był ok 75-80km/h. Jakie waszym zdaniem zastosować przełożenia ?
Posiadam cross'a Kinroad xt50py z silnikiem 125 . Na silniku 50ccm założyłem zębatki 14/58 zębów dzięki czemu silnik był bardzo elastyczny i bardzo szybko się rozpędzał jego v-max wynosił ok 65km/h (licznikowo). Teraz zmieniłem silnik na 125ccm i mam zębatki 13/58, moto jest bardzo zrywne ,ale myślę, że jego v-max jest ok 80km/h może 85 ale to już przy piłowaniu silnika (nie robiłem dokładnego v-max'u ,bo silnik jeszcze na dotarciu). Zastanawiam się nad zmianą zębatek i nie wiem czy na razie nie ruszać tylnej i tylko przednią spróbować rożnych kombinacji np. założyć 14, 15, 16. Oryginalnie na 50ccm były zębatki 14/46 i pomimo, że motorek nie rozpędzał się tak kosmicznie jak teraz to jego v-max był ok 75-80km/h. Jakie waszym zdaniem zastosować przełożenia ?
- MiRiNdA
- Świeżak
Reguła jest taka:
Zębatka przednia:
Więcej zębów - gorsze przyspieszenie, lepszy v-max
Mniej zębów - lepsze przyspieszenie, gorszy v-max
Zębatka tylna:
Więcej zębów - lepsze przyspieszenie, gorszy v-max
Mniej zębów - gorsze przyspieszenie, lepszy v-max
Dopasuj sobie taką ilość zębów, tak aby ci odpowiadały osiągi motocykla.
Zębatka przednia:
Więcej zębów - gorsze przyspieszenie, lepszy v-max
Mniej zębów - lepsze przyspieszenie, gorszy v-max
Zębatka tylna:
Więcej zębów - lepsze przyspieszenie, gorszy v-max
Mniej zębów - gorsze przyspieszenie, lepszy v-max
Dopasuj sobie taką ilość zębów, tak aby ci odpowiadały osiągi motocykla.
-
Kirgeron - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm