Aprilia rs 50 rozrusznik
• Strona 1 z 1
Aprilia rs 50 rozrusznik
Witam, mam problem z mojÄ… ApriliÄ… rs.
Konkretnie nie chce palić na rozrusznik, nawet jak jeżdżę, jeżdże i zgaszę i tylko słychać pyknięcie przekaźnika, aku jest w porządku, rozkręciliśmy rozrusznik jedna szczotka była oderwana, to dałem nową i to samo, tylko pyknięcie przekaźnika. Tak jakby do rozrusznika nie dochodził prąd wgl. Wykręciłem tylko tą jedną stronę rozrusznika, gdzie jest wałek i szczotki, ponieważ tamtą jest bardzo trudno, więc może w tamtej drugiej części jest coś nie tak, nie wiem już ;/ tylko to by musiało być pewne bo to jest bardzo dużo roboty żeby tamtą drugą część wykręcić ;/
ProszÄ™ o pomoc ;/
Konkretnie nie chce palić na rozrusznik, nawet jak jeżdżę, jeżdże i zgaszę i tylko słychać pyknięcie przekaźnika, aku jest w porządku, rozkręciliśmy rozrusznik jedna szczotka była oderwana, to dałem nową i to samo, tylko pyknięcie przekaźnika. Tak jakby do rozrusznika nie dochodził prąd wgl. Wykręciłem tylko tą jedną stronę rozrusznika, gdzie jest wałek i szczotki, ponieważ tamtą jest bardzo trudno, więc może w tamtej drugiej części jest coś nie tak, nie wiem już ;/ tylko to by musiało być pewne bo to jest bardzo dużo roboty żeby tamtą drugą część wykręcić ;/
ProszÄ™ o pomoc ;/
- Cuhz
- Świeżak
chwila, czyli rozrusznik kręci czy nie? jak nie, to najlepiej miernikiem sprawdzić czy prąd dochodzi bezpośrednio do rozrusznika, masa gdzieś na moto a drugi przewód do + od rozrusznika
druga opcja to podłączyć przewody bezpośrednio od aku do rozrusznika (nie wykręcaj go, odłącz przewód + rozrusznika i podłącz go jakimś od aku, a masa gdzieś na moto
jeśli zakręci to już wiesz że to nie kwestia rozrusznika
pozdro
druga opcja to podłączyć przewody bezpośrednio od aku do rozrusznika (nie wykręcaj go, odłącz przewód + rozrusznika i podłącz go jakimś od aku, a masa gdzieś na moto
jeśli zakręci to już wiesz że to nie kwestia rozrusznika
pozdro
-
Losero - Świeżak
Okej, jakoś już sobie poradziłem, dałem nowe szczotki zlutowałem i kręci tylko mam następny problem, Jak postoi z 15 min to odpala po około 3 sekundach, a jak postoi ponad godzinę to tylko kręci i na zapych odpala, to wina akumulatora, czy może gdzieś w kabelkach coś jest, a nie mam innego akumulatora, żeby sprawdzić ;/
- Cuhz
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 25 gości