Kinroad XT50QT-5 naprawa/lekki tunning
• Strona 1 z 1
Kinroad XT50QT-5 naprawa/lekki tunning
Witam szukam pomocy w naprawie może w lekkim tuningu ww skutera kwota którą moge wydać to 200zł max 300
A więc o co chodzi:
Skuter zanim ruszył trzeba było dodać dużo gazu i w przekładni coś hałasowało po odkręceniu osłony okazało się że to łańcuch, i podaczas jazdy jak jechałem to miałem uczucie jakby skuter miał jeszcze zapas mocy ale nie chciał iść, więc pewnie trzeba wymienić sprzęgło (dzwon też?), łańcuch i zębatki(może do przodu większą) i może filter powietrza na jakiś sportowy.
Możecie mi polecić jakieś części tylko bez szaleństw bo skuter ma być tylko na ten sezon
Temat założyłem ponieważ skuter jest chyba dość nietypowy ze względu na ww łańcuch, poniżej kilka zdjęć:
(otwórz link)
(otwórz link)
(otwórz link)
(otwórz link)
(otwórz link)
Do jakiego poziomu lać olej i jaki polecacie
(otwórz link)
Z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam revo.
A więc o co chodzi:
Skuter zanim ruszył trzeba było dodać dużo gazu i w przekładni coś hałasowało po odkręceniu osłony okazało się że to łańcuch, i podaczas jazdy jak jechałem to miałem uczucie jakby skuter miał jeszcze zapas mocy ale nie chciał iść, więc pewnie trzeba wymienić sprzęgło (dzwon też?), łańcuch i zębatki(może do przodu większą) i może filter powietrza na jakiś sportowy.
Możecie mi polecić jakieś części tylko bez szaleństw bo skuter ma być tylko na ten sezon
Temat założyłem ponieważ skuter jest chyba dość nietypowy ze względu na ww łańcuch, poniżej kilka zdjęć:

Do jakiego poziomu lać olej i jaki polecacie

Z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam revo.
- revo205
- Świeżak
- aksord1234
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm