Linka sprzegla, zapach benzyny w oleju FAZER S2 2008r
• Strona 1 z 1
Linka sprzegla, zapach benzyny w oleju FAZER S2 2008r
Witam,
W kilku zdaniach postaram sie naswietlic moj problem. W zeszlym sezonie kupilem yamahe fazer S2 2008r. Stan motocykla byl b.dobry, wszystko chodzilo naprawde dobrze. Po mniej wiecej miesiacu uzytkowania zlapal mnie deszcz i odczulem w kolejnych dniach, ze ciezej chodzi linka od sprzegla. Po wtrysnieciu oleju (w pancerz od klamki), bylo troche lepiej, ale wciaz nie byl to stan przy zakupie. Dolatalem sezon z dosc twardo chodzaca klamka od sprzegla. Obecnie chcialem zajac sie tym problemem i wymienilem cala linke z pancerzem na nowa. Niestety problem pozostal. Klamka dalej chodzi z dosc duzym oporem. Zaslyszalem od sąsiada, ktory pomogl mi montowac linke, ze moze to byc tez kwestia oleju (tu tez uwaga, iz ów sąsiad zwrocil uwage na zapach benzyny w oleju, co jego zdaniem jest bardzo zlym znakiem). Jutro zamierzam wymienic olej i jesli, to nie pomoze... to wyslucham kolejnych rad. Ponadto prosze o wyrazenie opinii odnosnie zapachu benzyny w oleju.
Pozdrawiam,
PS dodam, ze w poprzednim sezonie nie wymienialem oleju.
W kilku zdaniach postaram sie naswietlic moj problem. W zeszlym sezonie kupilem yamahe fazer S2 2008r. Stan motocykla byl b.dobry, wszystko chodzilo naprawde dobrze. Po mniej wiecej miesiacu uzytkowania zlapal mnie deszcz i odczulem w kolejnych dniach, ze ciezej chodzi linka od sprzegla. Po wtrysnieciu oleju (w pancerz od klamki), bylo troche lepiej, ale wciaz nie byl to stan przy zakupie. Dolatalem sezon z dosc twardo chodzaca klamka od sprzegla. Obecnie chcialem zajac sie tym problemem i wymienilem cala linke z pancerzem na nowa. Niestety problem pozostal. Klamka dalej chodzi z dosc duzym oporem. Zaslyszalem od sąsiada, ktory pomogl mi montowac linke, ze moze to byc tez kwestia oleju (tu tez uwaga, iz ów sąsiad zwrocil uwage na zapach benzyny w oleju, co jego zdaniem jest bardzo zlym znakiem). Jutro zamierzam wymienic olej i jesli, to nie pomoze... to wyslucham kolejnych rad. Ponadto prosze o wyrazenie opinii odnosnie zapachu benzyny w oleju.
Pozdrawiam,
PS dodam, ze w poprzednim sezonie nie wymienialem oleju.
- t.kurzynski@telsa.pl
- Świeżak
dzis zmienie olej. Niestety nie czuje sie na tyle biegly w temacie, zeby powtorzyc slowa sasiada ale brzmial madrze. Dodatkowo faktycznie w komorze z filtrem powietrza jest taki olejowy nalot + zapach benzyny. Nie jestem specem ale z tego co zrozumialem opary benzyny powoduja zmiane mieszanki, przez co lambda moze zle dobierac wartosci. Jesli poprzekrecalem lub nie ma sensu, co teraz napisalem, to prosze o wyrozumialosc.
- t.kurzynski@telsa.pl
- Świeżak
Żeby paliwo poszło do oleju to musiały by pójść uszczelniacze na wale lub rozszczelnić się silnik od środka. To nie jest wsk tylko nowawy motocykl. Jak padał deszcz i naszło tam wody to i tak linka w środku jest w plastiku może być tak ze przetarł się ten plastik ( czy tam guma nie wiem jak to nazwać) poprost na twoim miejscu kupil bym nową linke i zobaczył czy pomogło jak olej wymienisz to i tak co sezon to jest wskazane.
-
PaTrYk607 - Świeżak
PaTrYk607 ale głupoty gadasz. Benzyna w oleju zdarza się nawet przez uszczelniacze zaworów lub puszczające tłoki. To nie 2T tu wał chodzi w oleju. Olej w filtrze jest możliwy, mógł dostać się przez odmę a zapach benzyny w airboxie to coś normalnego przecież jest on bezpośrednio połączony z wtryskami.
-
mati22252 - VIP Åšcigacz.pl
Powiem tak:
Po wymianie oleju, klamka sprzegla chodzi moim zdaniem lepiej. Sadze, ze tak jak przy zakupie moto.
Jesli chodzi o zapach benzyny na "bagnecie", narazie go niewyczuwam, tak jak przed zmiana oleju.
Dzieki za info.
Po wymianie oleju, klamka sprzegla chodzi moim zdaniem lepiej. Sadze, ze tak jak przy zakupie moto.
Jesli chodzi o zapach benzyny na "bagnecie", narazie go niewyczuwam, tak jak przed zmiana oleju.
Dzieki za info.
- t.kurzynski@telsa.pl
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości