Zobacz wÄ…tek - Ekonomiczne dynamiczne skutery klasy 125 honda nes v runner
NAS Analytics TAG

Ekonomiczne dynamiczne skutery klasy 125 honda nes v runner

i inne małe pojemności
_________

Ekonomiczne dynamiczne skutery klasy 125 honda nes v runner

Postprzez motomorini » 14/5/2013, 21:03

Witam,

nie powożę żadnym poważnym jednośladem , czy na okres 6 , 12 kmoże ciut dłużej jaki pojazd byście doradzali .

Dwa zupełnie inne : szukałem lekkiego skutera więc Gilera jest miodzio jak znalazł , ale Honda na dłuższą m etę powinna byc lepsza jak uważacie .

Ni ejestem emerytem tylko ceniÄ™ szybkie przemieszczanie i jak najmniejsze spalanie .

Włosi robioą dobre skuterki Runerka 125 cc na Leaderze5 tym 4zaworowym 14,6PS leka masa sucha 119kilo ,tarcza t /p jak to włosi , ergonomiczne linie , silnik chwalony za rozwijaną moc i dlugie terminy między przeglądowe.

Na drugim biegunie zupełnie coś innego Honda NES 131lg suchej wagi koła 13ki ( runner ma 14kę z przodu ) starruje z niżsych obrotów,osiąga większą moc bo aż 15,7KM , jednak pomimo że solidne wykonanie pali ponoc więcej ! Pomimo na papierze w miarę podobnych paramtrów skutery mają uzpełnie inne charaktry i pewnie jest to kwestia gustu , ale proszę o poradę.

Do wyboru byłby jmeszcze SH125 czyli na dużych 16kach kołach 125cc aż 13KM na WTRYSKU ! więc spalania liczę że pół litra mniejsze od gażnika , czyli minimum poł mniej od gilery i około litra mniej niż nes

Doceniam każdą normalną wypowiedż
motomorini
Świeżak

Postprzez henio12323 » 14/5/2013, 21:55

ja bym sie nie skupiał na suchych danych producenta. bo to potem w praktyce moze całkiem inaczej wyjść. fajnie było by znaleść miejsce gdzie by mozna sie przysiąsc do takich sprzętów i ocenic wygode i ergonomie. runner mimo ze fajnie wygląda nazbyt wygodny nie jest. też miałem maxiskuterka i był super do polatania po mieście, tylko że miałem 2T.

wiem że jeszcze aprilia leonardo to fajny wygodny sprzęcik. i słynny cygnus 125 którego cięzko zarznąć.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250

Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
henio12323
Moderator

Postprzez motomorini » 14/5/2013, 22:11

cygnus jet ładny skromy ale ma 10,4KM , gilera ma 14,5 a honda 150cc aż 15,5KM , czyli zakładają/
c że na małej hondzie lead 10cali komfort był niezły to japoniec na 13calowych kołach będzie bardiej komfortowy od gilery ?

cygnus chociazładny i praktyczny nie biorę pod uwagę

leonardo ma bardzo łdną linie i to podobna klasa bo 11,8KM wodniak , ale stare ładne roczniki są drogie , a poza tym jak troszkę ochłonąłem poytywami tego skutera spaspwanie podobne jak piagiio podstawowe modele czyli chwiejny plastik , nierówno spasowany , gilerka z roku 2005 wygląda pod tym wxzględem lepiej
motomorini
Świeżak

Postprzez henio12323 » 14/5/2013, 23:05

jak juz mówiłem, nie patrz na suche dane techniczne... kolega miał leonardo 150. lekka przeróbka i papie z hamowni na ponad 20 kucy. wiec suche dane są raz ze do maszyn wypuszczanych z fabryki, dwa że moc to nie wszystko bo jest jeszcze cos takiego jak moment..

z drugiej strony nie wiem nad czym ty sie zastanawiasz. przecież 125 w 4T są prawie niezniszczalne, a to że jeden od drugiego pali wiecej o 200 ml na 100 km, to zadna róznica jak dla mnie. brałbym co sie trafi w lepszym stanie w lepszej kasie skoro nie kupujesz nówki. i latał.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250

Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
henio12323
Moderator

Powrót do Motorowery do 50 ccm

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości

na górê