Suzuki GS500E brak mocy
• Strona 1 z 1
Suzuki GS500E brak mocy
Witam. Mamy problem z GS500 kolegi, mianowicie strasznie stracił na mocy, ciężko wkręca się na wysokie obroty przy jeździe zauważyłem dławienie po odkręceniu pełnej manetki. Kolega dziś zatankował bak do pełna na pewnej stacji czy możliwe jest żeby było złe paliwo ? Wcześniej takie problemy nie występowały. Zamierzamy przeczyścić filtr powietrza co myślicie. Z góry dziękuje za odpowiedzi
- DeathMan
- Świeżak
filtr powietrza zawsze powinien byc czysty. ale skoro stało sie to nagle to filtr profilaktycznie trzeba wyczyscic ale nie jest on przyczyną. paliwo mogło byc złe. mi sie kiedys zdarzyło ze zatankowałem z 5 litrów w których z 3 litry to był syf woda gluty itp.spuscic paliwo mozna jak nie jest pewne. do przeźroczystej banki i zobaczyc czy jest czyste. skoro sie dławi stawiał bym na gaźnik, proponował bym wyczyscic. jak nie miał serwisu to mozna synchro zrobic itp. przy okazji mozna swiece zmienic jak nie znasz przeszłości
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
Skoro od tankowania tak się dzieje to najprawdopodobniej jest to paliwo, ale przy okazji kiedy ostatnio był wymieniany (nie tylko czyszczony) filtr powietrza ?
Motocykle sportowe sÄ… do jazdy sportowej, a nie do nauki.
-
SkoQ - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości