Pierwsza 600 do 15tyÅ› - yamaha r6?
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Pierwsza 600 do 15tyÅ› - yamaha r6?
- 4000 km na cbr 125r
- 18 lat 176cm 66kg
- Jazda z kolegami po trasie, wypady wieczorami.
- Nie mam pojęcia ile km, jak najwięcej
- około 15 tyś + ciuchy będą
- 3 tyÅ›
- Jakie motocykle Ci się podobają - sportowe tylko i wyłącznie.
- Bardzo wpadła mi w oko r6
Generalnie cały czas oglądam r6 i myślę że trudno będzie mi zmienić zdanie.
Czemu z cbr 125 która ma 15 km na r6 120 km? Muszę kupić raz, nie ma mowy o wymianie,sprzedaży.
Czytałem że tam jest wadliwa skrzynia, ale do cholery chyba nie w każdym bo by ludzie tego nie kupowali?
Dodam też nie będę wariował, jestem dosyć spokojny i wiem że muszę opanować i wyczuć to na czym siedzę.
- 18 lat 176cm 66kg
- Jazda z kolegami po trasie, wypady wieczorami.
- Nie mam pojęcia ile km, jak najwięcej
- około 15 tyś + ciuchy będą
- 3 tyÅ›
- Jakie motocykle Ci się podobają - sportowe tylko i wyłącznie.
- Bardzo wpadła mi w oko r6
Generalnie cały czas oglądam r6 i myślę że trudno będzie mi zmienić zdanie.
Czemu z cbr 125 która ma 15 km na r6 120 km? Muszę kupić raz, nie ma mowy o wymianie,sprzedaży.
Czytałem że tam jest wadliwa skrzynia, ale do cholery chyba nie w każdym bo by ludzie tego nie kupowali?
Dodam też nie będę wariował, jestem dosyć spokojny i wiem że muszę opanować i wyczuć to na czym siedzę.
- fallen1916
- Świeżak
- fallen1916
- Świeżak
nie uważam, chcę się czegoś dowiedzieć od innych, z większym doświadczeniem. R1 jest o wiele mocniejsza no i to już 1000
- fallen1916
- Świeżak
Nie rozumiem, po co ten hejt? Robisz z siebie pajaca tylko, bo nie wiem czy wiesz ale nie każdy kto wpisze cyfry w nicku ma tyle lat alb est z tego roku..
- fallen1916
- Świeżak
http://www.youtube.com/watch?v=cmHK0XFCPVI
tak się kończy branie takich srtikte sportowych maszyn bez doświadczenia.
-
mati22252 - VIP Åšcigacz.pl
Panowie skończcie te słowne przepychanki. Bo zacznę malować na czerwono
Autorze tematu chcesz 600 do ogarnięcia to popatrz za cbr 600 f4i.

"ZX-10R" Ninja 2008 | http://bikepics.com/members/blackzx10r/
-
Black-Ghost - VIP Åšcigacz.pl
R6 to zły wybór, chyba najgorszy jeśli chodzi o 4 cylindrowe sporty klasy 600. Ale to powinieneś wiedzieć zanim napisałeś temat, bo był o tym artykuł na ścigaczu jako r6 na pierwsze moto, więcej czytania mniej pisania. 

Motocykle sportowe sÄ… do jazdy sportowej, a nie do nauki.
-
SkoQ - VIP Åšcigacz.pl
SkoQ napisał(a): bo był o tym artykuł na ścigaczu jako r6 na pierwsze moto
Ale to nie jest jego pierwsze moto jakby nie patrzeć

Black-Ghost napisał(a):Autorze tematu chcesz 600 do ogarnięcia to popatrz za cbr 600 f4i.
Tutaj zgadzam się w 100%, ewentualnie jak chcesz mieć coś co choć malowaniem przypomina R6 to możesz się rozejrzeć za Thundercatem (choć to nieco starsze technicznie moto na gaźnikach, mając to 15k lepiej kupić takie F4i na wtrysku już chyba). Na bardzo upartego jest jeszcze tłuścioch w postaci GSX600R K1/2/3 który też oddaje moc w miaaaarę liniowo, ale tu niech wypowiedzą się też inni, bo ja nie jestem pewien czy to mimo wszystko dobry wybór by był...

mati22252 napisał(a):http://www.youtube.com/watch?v=cmHK0XFCPVI
Czemu ten gość co krÄ™ciÅ‚ kompletnie nie zareagowaÅ‚ jak jego kumpel wyleciaÅ‚ z drogi??? Normalnie chyba da siÄ™ sÅ‚yszeć jakieÅ› "Oh my God" albo w tym przypadku "Божий" i widać że kamerzysta biegnie w stronÄ™ poszkodowanego, a tu brak jakiejkolwiek reakcji...

Suzuki Bandit 400 był
Suzuki SV650 S jest
Suzuki SV650 S jest
-
Sykopson - Stały bywalec
CBR 125... Przecież to taki większy rower troche... Zacząłem z moto od 600tki ,aby bylem po kursie na viadrze 125 (moc ta sama co cbr 125). Zrobiłem póki co 2kkm i moje spostrzeżenia są takie,ze 600tka na start to za dużo,nawet jak na przesiadke ze 125tki. A co jakbym wsiadł bezpośrednio po viadrze na R6 ? Tym jeszcze bardziej daje sie w piz*e i nie mów,że bedziesz jeździł spokojnie bo tym sie nie da. Przemysl,czy potrzebne ci takie moto jak R6,czy poprostu mocna 600tka. Ja bym brał F4i albo thundercata na twoim miejscu,a reszte na porządny serwis moto po kupnie.
- facepalm
- Świeżak
fallen1916 Swoim tematem wpasowałeś się idealnie w ramy typowego napalonego nastolatka...
Mam kasÄ™
Nie mogę wymieniać
Nie będę wariował? - szczerze? w nosie mamy czy będziesz wariował czy jeździł 2 km/h.. to twoje życie. Jesteś pewny, że z R6 poradzisz sobie? ok weź ją. Choć są lepsze moto na z 600. ( patrz post BG)
Co to w ogólę znaczy, musze kupić teraz, już, natychmiast? Ojciec ci potem kasę zabierze czy jak?
p.s Kompletnie nie zrozumiałeś co leff miał na myśli..
jak ci to niczego nie uświadomi to twój wybór już.
http://www.scigacz.pl/Motocykl,zaczyna, ... ,1028.html
http://www.scigacz.pl/Pierwszy,motocykl ... 12324.html
Niby to na pierwszy motocykl- jednak 4k to marne doświadczenie.
Mam kasÄ™
Nie mogę wymieniać
Nie będę wariował? - szczerze? w nosie mamy czy będziesz wariował czy jeździł 2 km/h.. to twoje życie. Jesteś pewny, że z R6 poradzisz sobie? ok weź ją. Choć są lepsze moto na z 600. ( patrz post BG)
Co to w ogólę znaczy, musze kupić teraz, już, natychmiast? Ojciec ci potem kasę zabierze czy jak?
p.s Kompletnie nie zrozumiałeś co leff miał na myśli..
jak ci to niczego nie uświadomi to twój wybór już.
http://www.scigacz.pl/Motocykl,zaczyna, ... ,1028.html
http://www.scigacz.pl/Pierwszy,motocykl ... 12324.html
Niby to na pierwszy motocykl- jednak 4k to marne doświadczenie.
Zastrzeżenia na PW.
-
Boshi - VIP Åšcigacz.pl
Możesz popatrzeć za cbr f4i, albo od biedy rr pc37, jeśli już koniecznie nie chcesz się przekonać do czegoś mniejszego. Ja zaczynałem od Horneta i Monstera (pomijam 50 i 125ccm)..
NS1 -> RS125 -> Monster 800 -> Hornet 600-> CBR600RR pc37
- sewii
- Świeżak
-
Black-Ghost - VIP Åšcigacz.pl
Tak sobie myślę tych 15k to on sobie raczej sam nie zarobił, czyli dają mu tę kasę rodzice na załóżmy urodziny. I co, tak bezkrytycznie kupią takie moto synkowi który nie tyle nie ma prawka A, co tak na prawdę nie umie jeszcze jeździć w ruchu ulicznym? Nie ma jeszcze za grosz umiejętności przewidywania absurdalnych czasem zachowań innych kierowców. Dołóżmy do tego typową dla tego wieku na drogach tendencję do "wychowywania" innych kierowców i udowadniania im kto ma rację. Na motocyklu nie ma na to miejsca... Ja mając 24 lata, 6 lat bardzo intensywnej jazdy bardzo różnymi puszkami za sobą i na mieście i na trasie miałem (i nadal trochę mam) spore przejścia z rodziną swoją i mojej dziewczyny, żeby udowodnić im, że mam olej w głowie i zdaje sobie sprawę z ogromnej odpowiedzialności jaką na siebie biorę. A tutaj? Rodzice bez wyobraźni. Ciekawe czy wpisali chociaż w google "yamaha R6"... A jeśli choć raz w tej sprawie usłyszeli od syna: "Jestem dorosły, wiem co robię." to temat powinni zakończyć jak najszybciej bo to tylko świadczy o tym, że tak nie jest.
Podpisuje się obiema reNcami pod wypowiedziami Ghost'a. Czemu? Bo Panowie tutaj usilnie i w końcu skutecznie wybili mi z głowy CBR600F3, nawet pomimo tego, że jest to relatywnie spokojny sport. Drogą ryzykownego kompromisu skusiłem się na Horneta 600. Ten sam silnik, trochę złagodzony, a i tak zastanawiam się dwa razy przed okręceniem manetki.
No ale. Nie masz uprawnień do jazdy takim motocyklem więc o czym My tu w ogóle dyskutujemy:P
Podpisuje się obiema reNcami pod wypowiedziami Ghost'a. Czemu? Bo Panowie tutaj usilnie i w końcu skutecznie wybili mi z głowy CBR600F3, nawet pomimo tego, że jest to relatywnie spokojny sport. Drogą ryzykownego kompromisu skusiłem się na Horneta 600. Ten sam silnik, trochę złagodzony, a i tak zastanawiam się dwa razy przed okręceniem manetki.
No ale. Nie masz uprawnień do jazdy takim motocyklem więc o czym My tu w ogóle dyskutujemy:P
-
Iwantcookie - Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Chcę kupić motocykl - kat A
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość