Kawasaki kxf 450 czy Honda crf 450
• Strona 1 z 1
Kawasaki kxf 450 czy Honda crf 450
Witam.
Jeżdżę Yamaha yzf 250 2008r. i zamierzam się przesiąść na Kawasaki albo Hondę 450 interesują mnie roczniki 2010 albo 2011 i moje pytanie brzmi który z motocykli jest lepszy do lasu ?
Jeżdżę Yamaha yzf 250 2008r. i zamierzam się przesiąść na Kawasaki albo Hondę 450 interesują mnie roczniki 2010 albo 2011 i moje pytanie brzmi który z motocykli jest lepszy do lasu ?
- krzyzak12
- Świeżak
żaden
generalnie crossówki do lasu sie nie nadają. wiec cyz honda czy kawa czy cos innego. do lasu sie nie nadają. na tor z kolei obojętne co weźmiesz bo wszystko jest na podobnym poziomie
chcesz latać po lesie ? kup sobie hard enduro, ktma exc, huske, yamahe WRke itp. bedzie sie 10X lepiej spisywała

chcesz latać po lesie ? kup sobie hard enduro, ktma exc, huske, yamahe WRke itp. bedzie sie 10X lepiej spisywała
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
żadne moto z tych podanych nie jest do lasu
popieram Henia i jestem tego samego zdania, albo kupujesz hard enduro albo bujasz sie crossówką po torze i nie ma innego rozwiązania
cross to cross i ma jeździc po torze
a hard enduro to hard enduro i lata w lesie, polach, krzakach itp
nasze odpowiedzi sÄ… jednoznaczne
jak kolego szukasz plusów i minusów to sobie poczytaj w specyfikacjach dilerskich
porównaj co jest lepsze dla Ciebie a co nie i będziesz miał odpowiedź
popieram Henia i jestem tego samego zdania, albo kupujesz hard enduro albo bujasz sie crossówką po torze i nie ma innego rozwiązania
cross to cross i ma jeździc po torze
a hard enduro to hard enduro i lata w lesie, polach, krzakach itp
nasze odpowiedzi sÄ… jednoznaczne
jak kolego szukasz plusów i minusów to sobie poczytaj w specyfikacjach dilerskich
porównaj co jest lepsze dla Ciebie a co nie i będziesz miał odpowiedź
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
to nie wiedzie co to znaczy prawdziwy off road. my głownie latamy duzymy hard enduro, robimy średnie traski 80-200 km. dziennie. jeździ z nami też czasami ktoś na crossówce i ma najtrudniej. w łapy ciagle zawias bije. gdy ja jade płynniej. fakt on ma zrywne i lekkie moto, wiec na bardzo trudnych przeszkodach ma pod tym względem nieco łatwiej. ale z kolei na prostych on katuje silnik, a ja jade pół gazem płynnie i duzo szybciej niz on. ogólnie po dniu jazdy ja sie czuje szczesliwy po wyjeździe... a kolega cały obolały. także to że ktoś smiga to niech sobie śmiga. jak nie maja kasy na dobre enduro to katują crossówki. inną całkiem banalną ale w terenie niedopuszczalną sytuacją jest paliwo. w crossówce masz mały bak, i sporo moto pali. wiec wyjedziesz kilkadziesiąt km i trzeba wracać. gdy w enduro masz jeszcze pół baku
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
bo nie umie jeździć ;P rób jak chcesz. twoja decyzja. my też nie latamy w łatwym terenie i enduro są dla nas najlepsza opcją
z tych dwóch do katowania po lesie obojętne co wybierzesz wszystko bedzie sie sypało tak samo.
z tych dwóch do katowania po lesie obojętne co wybierzesz wszystko bedzie sie sypało tak samo.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
exc 525 albo crf 450
ot mi porównanie
ni jak sie ma 1 do 2go..
w las i trasy enduro tylko hard enduro, nie bez powodów ktoś wpadł na pomysł i wymyślił i stworzył takie maszyny, nie dla zabawy to się nazywa Hard Enduro
tak jak Henio pisze, co kupisz twoja sprawa, i tak będziesz musiał remontowac co chwile i tak, hard endurak wytrzyma spokojnie sezon ostrego zapierdalania, a hardziaka w połowie bd musiał już robic jak nie wcześniej

w las i trasy enduro tylko hard enduro, nie bez powodów ktoś wpadł na pomysł i wymyślił i stworzył takie maszyny, nie dla zabawy to się nazywa Hard Enduro
tak jak Henio pisze, co kupisz twoja sprawa, i tak będziesz musiał remontowac co chwile i tak, hard endurak wytrzyma spokojnie sezon ostrego zapierdalania, a hardziaka w połowie bd musiał już robic jak nie wcześniej
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 20 gości