quad czy hard enduro ??
• Strona 1 z 1
quad czy hard enduro ??
Witam, mam zamiar kupić jakiś sprzęt do śmigania po lesie łąkach bagnach i czasami na tor, i mam dylemat jak w temacie czy kupić hard czy quada ?? Jeśli kupię hard to mam z kim jeździć i jeśli kupie quada to też będę miał z kim jeździć tylko pytanie który sprzęt lepszy do takiego terenu ?? Którym szybciej pokonam dany odcinek w lesie itp ?? Quad oczywiście sportowy min 200 2t lub 450 itp a hard 250 lub 450 2t wchodzi jedynie w gre 250 lub 4t 250 lub 450. Proszę o wasze porady wyciągnięte z praktyki który sprzęt lepiej by mi się nadał, miałem okazję leździć tym i tym ale oczywiście to nie mój sprzęt i nie katowałem go ani nie jeździlem jakoś daleko i tym i tym mi się dobrze jeździło ale przetestować na raz tego i tego nie miałem okazji. Więc proszę o wasze porady, kasa jaką dysponuję to ok 7 tyś może coś więcej (wiem że eksploatacja kosztuje). I jeszcze pytanie czy w dobrym dziale umieściłem temat czy wkleić go też w dziale offroad ?? Proszę o nie usuwanie również tematu. Z góry thx.
- krystian333
- Świeżak
za 7 tysi ani nie kupisz porządnego quada. on całkiem odpada
ani za 7 kafli nie kupisz dobrego hard enduro. chyba że jakiegos starszego ktma EXC 125.
za tyle quad to bedzie albo padlina, albo quad nie sportowy. wiec tor i sportowa jazda odpada.
ani za 7 kafli nie kupisz dobrego hard enduro. chyba że jakiegos starszego ktma EXC 125.
za tyle quad to bedzie albo padlina, albo quad nie sportowy. wiec tor i sportowa jazda odpada.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
- krystian333
- Świeżak
znam ludzi którzy ganiają na wyczynowych quadach i kasy ładują sporo. wszystko jest bardziej wyzyłowane niz moto. masz wiecej zawieszen do uszkodzenia, wahacze, silnik jest zwykle wysilony. za 10 juz cos kupisz. kwestria czy bedziesz miał kase na utrzymanie tego w nalezytym stanie. hard enduro za 10 koła juz bedzie też niezły - do jazdy powiedzmy. ale bedzie taniej kosztował
chyba że kupisz np ltz albo podobnego quada nie wyżyłowanego jak typowo sportowe
chyba że kupisz np ltz albo podobnego quada nie wyżyłowanego jak typowo sportowe
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
za 7 tysi kupisz już albo przeprawowego w dobrym stanie albo yamahe blaster/ warrior
z hard enduro ktm exc ale za 7 tysi ciezko bd cos znaleźc konkretnego
z hard enduro ktm exc ale za 7 tysi ciezko bd cos znaleźc konkretnego
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
na utrzymanie będzie mnie stać, nie chce quada przeprawowego bo już mam, chodzi mi o to czy jakąś yzf quadem czy hard pokonam szybciej dany odcinek po lesie czy drodze polnej itp.
- krystian333
- Świeżak
quad jest szybszy w zakretach, moto w pozostałych odcinkach ;P
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
A wyczynowy czy jak ktoś woli sportowy quad daje radę w błocie jeśli by trzeba było czy nie bardzo i który sprzęt jest bardziej uniwersalny ?? Oglądałem coś filmików na internecie i ciężko mi samemu zdecydować czym w takim terenie da radę jeździć szybciej.
- krystian333
- Świeżak
w jakim błocie ? jak masz na torze błoto to da rade...
jak chcesz wjechac w bagno i katować to niestety ale typowa wyczynówka sie nie nadaje.
pamietaj jeszcze że tym sie szybko jeździ, czym kierowca potrafi kierować. nawet super sprzet pod słabym kierowcą szybki nie bedzie
kup coÅ› i smigaj. szkoda czasu na dywagacje co bedzie szybsze.
jak chcesz wjechac w bagno i katować to niestety ale typowa wyczynówka sie nie nadaje.
pamietaj jeszcze że tym sie szybko jeździ, czym kierowca potrafi kierować. nawet super sprzet pod słabym kierowcą szybki nie bedzie

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Zobacz może suzuki LTZ 400 za ok 10tys fajną sztukę można wyrwać a i dodatkowo ma wsteczny a 450 nie mają i na torze też sobie dobrze radzi
- Fanchopper
- Świeżak
jezeli planujesz amatorską jazde nie polecam zakupu wycznówki, ltz albo raptor w zupelności wystarczą do zabawy i niezłej jazdy
koszta utrzymania wyczyna nie jednego amatora zjadły
koszta utrzymania wyczyna nie jednego amatora zjadły
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość