Zobacz wątek - Światła aprilia rs50 oraz spalanie 8L
NAS Analytics TAG

Światła aprilia rs50 oraz spalanie 8L

i inne małe pojemności
_________

Światła aprilia rs50 oraz spalanie 8L

Postprzez danielek155 » 8/5/2013, 00:08

Witam mam problem z moja aprilia bo jest coś nie tak bo światła nie działają i nie ładuje aku. Daje iskrę wszystko ok ale nie ładuje mi aku i światła nie działają chociaż żarówki są ok. Podłączałem na krótko to kable zaczęły się topić... Co jest nie tak ?

Mam gaźnik dellorto o oznaczeniu PHBN 16. Na seryjnej 50 wciąga mi uwaga aż 8 L na 100km ! To jest nie normalne. Gaźnik wyregulowany normalnie i nie wiem co się z nim stało ! Proszę o pomoc bo tankowanie 20 zł dziennie jadąc na zakupy to jest przesada ... Dodam iż mam w domu gaźnik Dellorto PHVA 17,5mm ale to jest z ssaniem automatycznym więc nie wiem czy to się da coś z tym zrobić. W gaźniku, który jest teraz włożony (16mm PHBN) mam dysze 103. W tym 17,5mm jest dysza 57,5.
danielek155
Świeżak
 
Posty: 24
Dołączył(a): 17/12/2012, 17:30
Lokalizacja: Stargard Szczec.


Postprzez Cinka » 8/5/2013, 07:33

dysza daj mniejszą, ja na sportowym wydechu mam 98 dysze
Cinka
Świeżak
 
Posty: 129
Dołączył(a): 19/6/2011, 20:56
Lokalizacja: Jastrzębie

Postprzez danielek155 » 8/5/2013, 08:06

a jak z światłami ? dysza mniejsza o 5 zmniejszy mi spalanie ?
danielek155
Świeżak
 
Posty: 24
Dołączył(a): 17/12/2012, 17:30
Lokalizacja: Stargard Szczec.

Postprzez Cinka » 9/5/2013, 12:26

jak kable topi to zwarcie sie gdzieś robi
Cinka
Świeżak
 
Posty: 129
Dołączył(a): 19/6/2011, 20:56
Lokalizacja: Jastrzębie



Powrót do Motorowery do 50 ccm



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości




na gr