co można zdrowego wyrwać za 5000-6000zł
• Strona 1 z 1
co można zdrowego wyrwać za 5000-6000zł
Witam, nowy sezon wiec i przyszła pora na nowy motocykl. Do tej pory ujeżdżałem 125 4t, teraz myślę nad czymś większym, interesują mnie nakedy lub takie ala turystyki (xj600 diversion cb500s - z taka połowiewka), kwota która mogę wydać to 6000 zl(motocykl + naprawy) jeśli miała by to być sv lub może jakiś bandzior(lub cos w tym stylu), około 5000tys jesli coś innego(500cm) i tutaj moje pytanie za czym mogę sie rozglądać z tą kwotą co mam ?? Na dana chwile moją uwagę przykuło sv650n, cb500/s, xj600n/diversion, najbardziej podoba mi się sv ale czy jest możliwe kupno czegoś sensownego za tą cenę?? Mój wzrost to 183cm i ważę z 70kg
P.S szeroko zachwalana gs500 zupełnie mi się nie podoba(clip ony i ogólnie taka mała - siedziałem )
P.S szeroko zachwalana gs500 zupełnie mi się nie podoba(clip ony i ogólnie taka mała - siedziałem )
- lukyluke
- Świeżak
Mam ten sam wzrost, tylko 5kg cięższy jestem. Yamaha XJ 600 - mój pierwszy motocykl po zdanym prawku... Niezawodny sprzęt mówię to z praktyki i na ten temat też możesz dużo poczytać i wszędzie to samom powiedzą. Jak poszukasz to XJ kupisz za 4 tysie plus/minus SV vs. Bandit bierz Bandziora.
LwG !
- MichaU2691
- Świeżak
Fazera,sv czy nowego bandita po lifcie ciężko bedzie znaleźć w tej kasie. Sprawdz jeszcze Kawe ZR7S http://www.motocykl-online.pl/img/testy ... 7-1024.jpg
-Bandit S'ka przed liftem byl stranie brzydki,wiec watpie zeby ci sie spodobał.
-Pierwszego Fazera moze byś gdzies ustrzelił,ale jak ja szukalem rok temu to kiepsko z tym bylo w tej kasie.
-Przemyśl sprawe CBR 600 F2/F3
- GSXF 600 Jajko http://allegro.pl/suzuki-gsxf-600-2002- ... 77708.html Tu masz przykład. Może być ciężko zdrowy do 6k.
- ZZR 600,ale można wpakować sie na niezłą mine z silnikiem.
Ja zacząłem przygode z moto od ZZR 600 93r. i jak tak patrze teraz na to wszystko,to na czym bym nie zaczął byłoby podobnie. Tylko,że ZZR troche awaryjny jest u mnie. Mam 189cm wzrostu,waże 76kg i na ZZR śmiga mi sie calkiem wygodnie. Można i pogonić jak trzeba i sie pobujać.
Przemyśl jeszcze sprawe czy nie chcialbys czasem czegoś endurowatego. Np Transalp fajny sprzęt i do miasta i gdzieś dalej. Co chwile widze jak tym śmigają,aż miło . Koleiny,dziury etc nic nie straszne,tną jak głupi,kiedy na plastikach trzeba zwolnic. No i ten bassowy dzwięk z komina , moment obrotowy,pozycja za kierą. Do miasta w sam raz,a i nad jezioro w lecie dojedziesz po lekkim terenie itd.
Wpisz na allegro zakres do 6tyś pln ,zobacz jakich motocykli jest najwiecej w tej kasie i sprawdz co piszą o danym modelu. Wyeliminuj te,które wizualnie na 100% odpadają.
JAk dla mnie clip ony to zaje..ista sprawa. Pewniej sie czuje za "sterami" Chociaż zwykła kiera bardziej poręczna.
Sorry jesli troche chaotycznie,padam juz po calym dniu.
-Bandit S'ka przed liftem byl stranie brzydki,wiec watpie zeby ci sie spodobał.
-Pierwszego Fazera moze byś gdzies ustrzelił,ale jak ja szukalem rok temu to kiepsko z tym bylo w tej kasie.
-Przemyśl sprawe CBR 600 F2/F3
- GSXF 600 Jajko http://allegro.pl/suzuki-gsxf-600-2002- ... 77708.html Tu masz przykład. Może być ciężko zdrowy do 6k.
- ZZR 600,ale można wpakować sie na niezłą mine z silnikiem.
Ja zacząłem przygode z moto od ZZR 600 93r. i jak tak patrze teraz na to wszystko,to na czym bym nie zaczął byłoby podobnie. Tylko,że ZZR troche awaryjny jest u mnie. Mam 189cm wzrostu,waże 76kg i na ZZR śmiga mi sie calkiem wygodnie. Można i pogonić jak trzeba i sie pobujać.
Przemyśl jeszcze sprawe czy nie chcialbys czasem czegoś endurowatego. Np Transalp fajny sprzęt i do miasta i gdzieś dalej. Co chwile widze jak tym śmigają,aż miło . Koleiny,dziury etc nic nie straszne,tną jak głupi,kiedy na plastikach trzeba zwolnic. No i ten bassowy dzwięk z komina , moment obrotowy,pozycja za kierą. Do miasta w sam raz,a i nad jezioro w lecie dojedziesz po lekkim terenie itd.
Wpisz na allegro zakres do 6tyś pln ,zobacz jakich motocykli jest najwiecej w tej kasie i sprawdz co piszą o danym modelu. Wyeliminuj te,które wizualnie na 100% odpadają.
JAk dla mnie clip ony to zaje..ista sprawa. Pewniej sie czuje za "sterami" Chociaż zwykła kiera bardziej poręczna.
Sorry jesli troche chaotycznie,padam juz po calym dniu.
- facepalm
- Świeżak
Nie spotkałem się jeszcze z tym, żeby S była tańsza od N Co do kolegi wyżej, dobrze pisze tylko bym dodał od siebie, że jeszcze nigdy nie widziałem Kawy, która się nie psuje. U mnie w województwie mało który mechanik chce się bawić w naprawę takiego sprzętu. Ciągle coś nie tak jak już raz coś pójdzie ;/
LwG !
- MichaU2691
- Świeżak
Do 5/6 kafli spokojnie wyciągniesz jakąś bardzo ładną XJ'tkę albo cb500 moim zdaniem nie ma co męczyć tematu SV'ki bandziora czy czegoś w tym stylu nie kupisz w dobrym stanie za taką kasę, nie ma się co oszukiwać. Nie ma okazji tylko dobrze ukryte wady chcesz mieć dobre moto bez chochlików to musi takie moto swoje kosztować.
Motocykle sportowe sÄ… do jazdy sportowej, a nie do nauki.
-
SkoQ - VIP Åšcigacz.pl
za 6 koła może jakis bandit z początku produkcji ale będzie ciężko trafić na dobry stan! dołóż tysiaka to będziesz miał troche łatwiej w wyborze wiem że to łatwo powiedzieć ale za 6 tyś będzie trudno.
- sewer 779
- Świeżak
Xj dobry wybór Ogólnie XJ mało pali i jak chociaż troch dbasz,czyli pilnujesz poziomu i stanu płynów , luzów itd to odwdzięczy się na długo... Niby oczywiste jak dbasz tak masz,ale ja dbałem o ZZR a i tak silnik "sie skończył". Teraz mam serducho 98r mam nadzieje,że sie nie powtórzy. Jeden z forumowiczów innego forum na ktorym sie goszcze ma też XJ'te w której dorabiał panewki i robił remont silnika. Po remoncie śmiga jak nówka już długi czas. Powiedział,że XJ nigdy nie sprzeda. A lata równolegle jeszcze kawą
- facepalm
- Świeżak
A Honda Hornet? Chodzi praktycznie po tych samych cenach co bandyta a na pewno znudzi się o wiele później, o ile w ogóle się znudzi, jedyna znana wada to spalanie, bo nie oszukujmy się, hornet lubi sobie pociągnąć spod korka . Kolega jeździł już jakąś 125, czyli jakieś pojęcie o jeździe ma, odkręcać, odkręci na pewno, zależy jak długo wytrzyma, ale używając tego narzędzia pomiędzy uszami, na pewno spokojnie da sobie radę z tym sprzętem. Oblatywałem sobie bandytę i szerszenia, osobiście pomimo, że sam doświadczenie mam nikłe, dużo przyjemniej śmigało mi się na szerszeniu, wyglądem jak dla mnie, też podchodzi mi bardziej niż bandyta.
Raz motór byl chory i leżał w łóżeczku.
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
-
Glenroy - Moderator
Za 6tyś zł nie wyrwie dobrej hornetki...
"ZX-10R" Ninja 2008 | http://bikepics.com/members/blackzx10r/
-
Black-Ghost - VIP Åšcigacz.pl
Ja bym brał tego Bandita, jest to najrozsądniejszy motocykl myślę. Hornet pali jak smok i rzeczywiście raczej nie do wyrwania w tej kasie. Ewentualnie za 6-6,5k jak poszukasz znajdziesz SVke. Mój znajomek sprzedał zeszłego sezonu SV z 2000 roku za 6200. Może nie była jakaś doinwestowana, seria generalnie, nawet wydech co w SV jest wymieniane bardzo często na starcie , ale była to jedna z ładniejszych SVek pierwszej generacji jakie widziałem... także da się
Suzuki Bandit 400 był
Suzuki SV650 S jest
Suzuki SV650 S jest
-
Sykopson - Stały bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Chcę kupić motocykl - kat A
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość