Zobacz wątek - Suzuki GN 125 - problem z rozwijaną prędkością
NAS Analytics TAG

Suzuki GN 125 - problem z rozwijaną prędkością

i inne małe pojemności
_________

Suzuki GN 125 - problem z rozwijaną prędkością

Postprzez RadekLZA » 6/5/2013, 17:34

Witam, w tamtym sezonie kupiłem motocykl Suzuki GN 125. Motocykl ogólnie w dobrym stanie, ale martwi mnie jedna rzecz. Słyszałem, że te motocykle rozwijają prędkości, rzędu 120km/h, podczas gdy mój Gienek wyciąga trochę ponad 80km/h na długiej prostej (ok. 3km). Motocykl w tym sezonie miał wymieniony filtr powietrza, oraz wszystkie niezbędne operacje. Dodam, że jestem dość dobrze zbudowanym mężczyzna, ale myślę, że na tak długim odcinku, nawet przy mojej znacznej masie motocykl powinien dać rade rozwinąć prędkość rzędu conajmniej 100km/h.
Także licze na pomoc z Waszej strony. Czy może faktycznie przy mojej masie (ok. 90-100kg), motocykla na więcej nie stać? Dodam, ze znajomy (również gn125) ma ten sam problem. Z góry dzięki za pomoc ;)
RadekLZA
Świeżak

Postprzez motocyklista188 » 6/5/2013, 18:28

Moze miec blokady

Moze ma juz slaba kompresje

zle wyregulowany gaznik

Zasyfiony filtr i gaznik

swieca moze juz sie nadaje do wymiany
Aprilia Rs/Gs
motocyklista188
Bywalec

Postprzez RadekLZA » 13/5/2013, 08:46

Sorry, ale nia miałem czasu tu zaglądać, więc powiem teraz.

1)Blokady? Trochę poczytałem w necie na ten temat, jedni piszą, że są, drudzy, że w motorze o takiej pojemności ich nie ma, więc sam nie wiem... Jeśli są to ciężko na własną rękę je ściągnąć i jaki byłby tego koszt?

2)Tego nie wiem. Mogę to jakoś sprawdzić, by wiedzieć, że to jest powodem?

3)Gaźnik. Spróbuję go przeczyścić, wyregulować i zobaczymy czy coś pomoże.

4)Jak mówiłem wyżej, gaźnik przeczyszczę, a filtr jest wymieniony na nowy (na starym też nie rozwijał większej prędkości) więc to raczej nie jest wina filtra.

Liczę na dalszą pomoc :)
RadekLZA
Świeżak

Postprzez kravter » 13/5/2013, 15:05

jak moto z niemiec to blokady raczej ma bo w niemczech 125 to jest tak jak u nas skuter :D wiec moze byc ograniczony do tych 80km/h (jak moja honda ;( )
kravter
Świeżak

Powrót do Motorowery do 50 ccm