Derbi Senda SM50 2009 - elektryka
• Strona 1 z 1
Derbi Senda SM50 2009 - elektryka
Witajcie!
Czy ktoś z Was dysponuje może manualem do tego modelu albo orientuje się jaki oryginalnie powinien być zainstalowany bezpiecznik (przy akumulatorze 12V)? Zastałam w nim 7,5A, ale pali się co chwilę, 10A tak samo. Objaw usterki to kierunki świecące się tylko podczas gazowania i ściszony klakson, reszta ok. Za małe bezpieczniki czy zwarcie? Jeżeli zwarcie to gdzie go szukać w pierwszej kolejności.
Z góry dzięki za pomoc!
Czy ktoś z Was dysponuje może manualem do tego modelu albo orientuje się jaki oryginalnie powinien być zainstalowany bezpiecznik (przy akumulatorze 12V)? Zastałam w nim 7,5A, ale pali się co chwilę, 10A tak samo. Objaw usterki to kierunki świecące się tylko podczas gazowania i ściszony klakson, reszta ok. Za małe bezpieczniki czy zwarcie? Jeżeli zwarcie to gdzie go szukać w pierwszej kolejności.
Z góry dzięki za pomoc!
-
uriko - Świeżak
włóż bezpiecznik przekręc stacyjke i bez odpalania załączaj pokolei wszystko żeby zlokalizowac gdzie jest zwarcie a jak wszystko gra to kiera raz w prawo raz w lewo możesz tez poruszac wiązka przewodów co by wychwycić ewentualne zwarcie do ramy
gsxr 1100
10 sezon 32l
2 gleby
10 sezon 32l
2 gleby
- Voxx
- Świeżak
Hydrozagadka. Oddałam moto do serwisu. Pierwsze ich podejrzenie to padnięty regulator napięcia, ale chyba jednak nie. Prawdopodobnie zwarcie w przedniej lampie, jakiś "konflikt" z tylną i w ogóle z elektryką dzieją się jakieś irracjonalne rzeczy. Zobaczymy co serwisancie wymyślili przez nockę...
-
uriko - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm