Gaźnik regulacja RS 125
• Strona 1 z 1
Gaźnik regulacja RS 125
Witam, moglibyście mi powiedzieć jak mam wyregulować gaźnik w Aprili RS 125 z 2007r
Kiedy wkręcam na biegu jałowym manetkę na max to kręci do 10tyś obrotów i słychać jakby zalewało świecę, a jak trzymam na 4/5 gazu to kręci prawie do 12tyś. Tak samo jest na każdym biegu, a na 5,6 nie mogę wkręcić wyżej niż 10tyś. Jak mam wyregulować gaźnik za pomocą śruby od powietrza i obrotów ?
z góry dzięki za pomoc i pozdrawiam
Kiedy wkręcam na biegu jałowym manetkę na max to kręci do 10tyś obrotów i słychać jakby zalewało świecę, a jak trzymam na 4/5 gazu to kręci prawie do 12tyś. Tak samo jest na każdym biegu, a na 5,6 nie mogę wkręcić wyżej niż 10tyś. Jak mam wyregulować gaźnik za pomocą śruby od powietrza i obrotów ?
z góry dzięki za pomoc i pozdrawiam

- Leniu
- Świeżak
Wkrec na maksa srube od powietrza
srube od obrotow rowniez wkrec tak aby moto mial powiedzmy 1.1 tys obr jezeli juz beda te obroty 1,1
powoli odkrecaj srube od powietrza az wzrosna obroty!!! jezeli wzrosna zostawiasz ta srube i zmniejszasz obroty sruba od wolnych obr tak np na 1,5 tys
i gotowe
pamietaj aby zrobic to na goracym silniku !!! np po 30 minutowej jezdzie
srube od obrotow rowniez wkrec tak aby moto mial powiedzmy 1.1 tys obr jezeli juz beda te obroty 1,1
powoli odkrecaj srube od powietrza az wzrosna obroty!!! jezeli wzrosna zostawiasz ta srube i zmniejszasz obroty sruba od wolnych obr tak np na 1,5 tys
i gotowe
pamietaj aby zrobic to na goracym silniku !!! np po 30 minutowej jezdzie
Aprilia Rs/Gs
-
motocyklista188 - Bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości