Yamaha DT 125 LC poziom oleju.
• Strona 1 z 1
Yamaha DT 125 LC poziom oleju.
Witam, mam problem więc wolę zwrócić się do osób bardziej doświadczonych a mianowicie nie dawno kupiłem motocykl Yamaha DT 125 LC 89r. i postanowiłem wymienić wszystkie oleje i płyny. Jedynie z czym miałem problem to płyn do skrzyni biegów, korek umieszczony jest w dość nie wygodnym miejscu i podczas przelewania oleju do skrzyni dostałam nazwijmy to "ataku delirki" i bardzo dużo rozlałem na skrzyni pisało żeby zalać 550cm3, a z tego że rozlałem bardzo dużo sam nie wiem ile nalałem, więc z litrowego opakowania zostało tylko 250ml.
A więc jak sprawdzić poziom oleju, co się stanie jak będzie trochę za mało albo trochę za dużo?
ProszÄ™ o waszÄ… pomoc
A więc jak sprawdzić poziom oleju, co się stanie jak będzie trochę za mało albo trochę za dużo?
ProszÄ™ o waszÄ… pomoc

Suzuki TS 50 ER ---> Yamaha DT 125 LC
- mistrz2012
- Świeżak
po 1 masz temat obszerny o DTtkach, na przyszłosc tam zakłądaj tematy
po 2 najlepiej spusc ten olej, i zalej od nowa 550 ml odmierzone uzywajÄ…c lejka
po 3 sprawdz czy z prawej strony w okolicach srodka sprzegła nie ma srubki , jak pamietam w tej okolicy miałem chyba srubke rewizyjną, odkrecasz i moto stawiasz pionowo, i ma oleju byc pod ten poziom
zamykam
po 2 najlepiej spusc ten olej, i zalej od nowa 550 ml odmierzone uzywajÄ…c lejka

po 3 sprawdz czy z prawej strony w okolicach srodka sprzegła nie ma srubki , jak pamietam w tej okolicy miałem chyba srubke rewizyjną, odkrecasz i moto stawiasz pionowo, i ma oleju byc pod ten poziom
zamykam
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości