Zobacz wątek - CBR900sc33 Metaliczny stukot przy odplaniu na zimnym silniku

Reklama

NAS Analytics TAG

CBR900sc33 Metaliczny stukot przy odplaniu na zimnym silniku

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

CBR900sc33 Metaliczny stukot przy odplaniu na zimnym silniku

Postprzez kamil199402 » 29/4/2013, 07:20

Witam

Akurat zmieniam motor i patrze na SC33. I mam taka do kupienia z 96r. gaźniki po synchro/wyczyszczone. Zawory po regulacji. Oryginalne owiewki (pare rysek-norma) Wymieniony olej-filtr. Naped jak najbardziej ok. trochę ponad 46 tys przebiegu. Ogolnie moto ok Ale...

Przy oględzinach (odpalanie na zimno) slychac było jak cos w silniku 3-2 razy jakby zapukalo czy cos w tym stylu-dzwiek metaliczny i zaraz cisza (trawalo to ok 1-2sek). I silniczek naprawdę ladnie cicho i przyjemnie pracowal-nie miał problemów w wkrecaniem się na obroty. nic nie pukalo nie stukalo ani nie wydawalo dzwinch dzwiekow oprócz tego co na początku, na cieplym silniku już tego nie było-od razu cichutko odpalila. Dźwięk jakby gdzies z silnika-nie żadne zawory czy cos-chyba ze sluch mnie mylil ale jestem pewien na 90% ze to nie stad

I teraz moje pytanie, slyszal ktoś cos takiego? Bądź wie co to może być bądź miał ktoś taki przypadek? Jakas usterka/da się z tym zyc/bądź cos będzie do wymiany?

Jak myślicie Panowie? Miałem za mało z tym modelem styczności aby cos na ten temat powiedzieć

Dodam ze czytałem na forum hondy i niektórzy tez to mieli..i mówili ze po prostu "ten typ tak ma"...
kamil199402
Świeżak
 
Posty: 3
Dołączył(a): 29/4/2013, 07:14


Postprzez leff » 29/4/2013, 12:09

mechanika pietro nizej
Twoj podpis jest za dlugi
Avatar użytkownika
leff
ZlyCzlowiek
 
Posty: 4442
Dołączył(a): 30/9/2008, 09:22
Lokalizacja: sercem WX

Postprzez mater13 » 29/4/2013, 13:15

Hmm, może rozrusznik na zimnym się tłucze
mater13
Świeżak
 
Posty: 216
Dołączył(a): 11/7/2011, 09:34

Postprzez kamil199402 » 29/4/2013, 14:38

Tez pomyślałem o tym rozruszniku..Ale pewności nigdy nie będę miał.. Być może miał ktoś z tym do czynienia.. i zdiagnozował przyczyne.. hmmm..
kamil199402
Świeżak
 
Posty: 3
Dołączył(a): 29/4/2013, 07:14

Postprzez mater13 » 29/4/2013, 15:44

No ale słychać to tylko na zimnym i przez 1-2 sekund a później jest wszystko w porządku to myślę, że można zaryzykować
mater13
Świeżak
 
Posty: 216
Dołączył(a): 11/7/2011, 09:34

Postprzez kamil199402 » 29/4/2013, 16:16

No facet mowil ze kupował od "mechanika" i już tak było i normalnie pociskał. Mowil ze w tych Hondach tak jest..Z tego co czytałem tez tak niektórzy mieli.. ja podejrzewałem również rozrusznik... Ale chyba właśnie zaryzykuje..
kamil199402
Świeżak
 
Posty: 3
Dołączył(a): 29/4/2013, 07:14



Powrót do Mechanika motocyklowa



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości




na gr