Zobacz wątek - NAUKA JAZDY WE WROCŁAWIU?!
NAS Analytics TAG

NAUKA JAZDY WE WROCŁAWIU?!

Wszelkie dyskusje o motocyklach onroad.
Milośnikow enduro, crossu, skuterów motorowerów oraz motocykli o pojemności do 125 ccm zapraszamy do działów niżej.
_________

NAUKA JAZDY WE WROCŁAWIU?!

Postprzez Sisiunio » 9/6/2006, 18:00

To mój pierwszy post. Przepraszam jeśli napisałem nie tu gdzie trzeba. Ale potrzebuję informacji, gdzie jest najlepsza szkoła nauki jazdy. Oczywiście kategori A we wrocławiu. Zaczynają się wakacje, więcej czasu więc i prawo jazdy bym zrobił. Ale nie chce wydać ~700zł na darmo. Prosze Was o przedstawienie swoich opinii o szkołach we wrocławiu. I doradzenie mi co zrobic z tym fantem!
P.S Z gory dzieki! pozdrawiam :)
P.S#2 a zeby tak z regulaminem jeszcze zgodnie było. To mam na imię Krzysiek, jestem z Trzebnicy (niedaleko wrocławia). Moja przygoda z motocyklami jest narazie teoretyczna :P ale mam nadzieje ze to się zmieni w najbliższym czasie. Na początek chciałbym kupić jakąś 125. :D
Sisiunio
Świeżak

Postprzez motoman » 9/6/2006, 21:23

Ja polecam ta szkołe:
------------------------------------------------------------
Szerokiej Drogi. Ośrodek szkolenia kierowców

0 71 783 55 55
50-541 Wrocław, al. Armii Krajowej 6a lok.4
pow.m. Wrocław, woj.dolnośląskie

szewczykt@poczta.onet.pl

- godziny otwarcia:
poniedziałek - piątek: 12-17
------------------------------------------------------------
info sciagniete z neta;)

ja jestem zadowolony z ich nauczania, i polecam

tak jeszcze na koniec numer do instruktora, ktory jest zarazem szefem(włascicielem?) tej szkoły i on uczy jezdzic moto: 501060680 (chyba) Tomasz (i napewno) Szewczyk;)

ja miałem coś taniej bo robiłem w tym samym czasie B kategorie i ileś tam miałem taniej bo teoretycznych zajęć nie musialem 2x robić
motoman
VIP Ścigacz.pl

Postprzez motoman » 10/6/2006, 21:44

Jeszcze chciałem dodać że sama szkoła, jak i plac manewrowy nie są daleko od ośrodka egzaminacyjnego, wiec dojazd w rejon egzaminacyjny nie zabiera nam połowy czasu w jakim uczymy się jeździc, a to chyba ważne.

pozdro
lubie sobie zjechać z gixera^^.
motoman
VIP Ścigacz.pl

Postprzez Sisiunio » 11/6/2006, 07:58

A na jakim motorze byłeś uczony procz Yamahy 125 tej egzaminacyjnej. Uczyli Cię na jakimś większym pojemnościowo? I czy ten instruktor to dobrze jezdzi i zna sie na motorach. Czy po prostu wie jak nauczyc zeby zdac. Bo mi zalezy na tym zeby jak najwiecej wyniesc z tych lekcji.
Dzieki i pozdrawiam
Sisiunio
Świeżak

Postprzez motoman » 11/6/2006, 08:25

tzn ja sie uczyłem na jakiejs suzuki 125, i raz na zabawe była na placu taka motoryna... ala czoper 150:D ale to było tylko na fun w ostatnią godzine bo koles powiedzial ze juz dobrze jezdze i moge sie troche pobawic:P ale tej yamaszki co na egzaminie jest to oni nie maja... wogole to nie wiedzialem zeby ktos na kursie taką gdziekolwiek jezdzil... no ale moze jakies tam szkoły mają, ja nie wiem.

Co do samego kolesia to on jeździ sam motocyklem, tam jest tez drugi jakis (mialem z nim chyba 4 godziny jazd) to tez jezdzi. Jezeli o to chodzi to raczej nie ma problemu, raczej sie znaja na rzeczy, bynajmniej jezeli chodzi o nauke jazdy, udzielaja potrzebnych rad w trakcje jazdy, bledy wypominaja na zasadzie nauki, miła atmosfera raczej.

A to chyba Ci każdy powie, że najpierw musisz zdać egzamin a dopiero pozniej nauczysz sie jezdzic;)

ja polecam, ale w sumie jak zbierzesz jakies informacje o kilku szkołach to przyjedz do Wrocławia przejedz sie do paru szkol, zobacz jakie mają place manewrowe i gdzie są (tam naprawde lokalizacja jest 1. klasa) nie wiem czy sie znasz na Wrocławiu czy nie, jeżeli tak to Ci powiem gdzie mają plac i zobaczysz sobie na mapie dojazd. Ale widze ze z Wrocławia tu albo nie ma osob albo nikt nie wie o jakichs szkołach wiec rozgladnij sie jeszcze za jakimis.

aha, ja robilem kurs w tamtym roku wiec moze jezeli chodzi o moto to sie cos zmienilo... popytaj sie bo to Tobie musi pasowac wszystko!

pozdrawiam
motoman
VIP Ścigacz.pl

Postprzez Sisiunio » 11/6/2006, 10:21

No spoko, wielkie dzieki za podpowiedzi. Sam szukałem szkoły przez internet, znalazłem jedną na ul.Lelewela TEST sie nazywa. Z tego co wyczytałem na ich stronie świetne rekomendacje: " W 2003 roku zdawalność na kat. A wynosiła 92,3 %. W 2004 roku uzyskaliśmy 100 % zdawalności. W 2005 do końca października 87 na 88 osób zdało za pierwszym razem-zdawalność 98,8% W tej kategorii nie mamy konkurencji. " adres ich strony: http://www.naukajazdy-test.pl/ Ale nie wiem co o tym myslec moj znajomy byl u nich na dodatkowych lekcjach ale kategori B, mowil ze swietnie wytlumaczyli. Ale zalezy mi tez na tym zeby instruktor potrafil nauczyc mnie tego na co mam zwracac uwage kiedy bede chcial kupic motor. Czytalem w archwium na co zwracać uwage, ale to nie to samo. Jakby mi ktos pokazal i wytlumaczyl.
Nic bede szukac i dzwonic co maja do zaoferowania :D
Jeszcze raz dzieki za pomoc! i gdybys jeszcze chcial cos dodac to prosze bardzo, za kazda uwage bede wdzieczny. Pamietaj ze nigdy nie jezdzilem na zadnym motorze. Moze raz w zyciu na simsonie. i musza mnie nauczyc od zera nawet jak wsiasc na niego hihihi :lol:
Sisiunio
Świeżak

Postprzez motoman » 11/6/2006, 22:03

mnie też uczyli od zera... włacznie jak sie biegi zmienia i sprzegło puszcza:D choc to wiedzialem ale facet tego nie ominał;)...

dowiedz sie gdzie maja jakie motory, ktory Ci bedzie pasował, gdzie maja plac, no i cena;)... a no i prawodpodobnie dojazd z dworca... bo chyba stamtad bedziesz jechał na nauke
motoman
VIP Ścigacz.pl

Postprzez InSiDe » 24/9/2006, 09:38

. Wybaczcie, że odświeżam taki stary wątek,
. jak Ci było w tym TEŚCie bracie? (choć obawiam się, że już tu nie zaglądasz). Ja też chciałem tam się zapisać, ale jest tylko jeden instuktor który uczy zarówno na A jak i na B więc czasu ma niewiele. Poza tym, chciałem jechać z kumplem i razem robić (bo we dwoje raźniej jakoś :]).
//Twoja ignorancja czy moja pycha, sam tego dobrze nie wiem...
InSiDe
Świeżak

Postprzez PTB_PL » 24/9/2006, 12:56

no wlasnie jak przeczytalem ze dopiero zaczynja sie wakacje to sie troche zdziwilem :twisted: :twisted: :twisted:
No i w góre serca ~ redukcja i powrót do góry
Trzymaj się STUNTU
PTB_PL
Świeżak

Postprzez InSiDe » 24/9/2006, 13:22

. Pogoda ma się utrzymać, więc jakbym się sprężył, to może jeszcze przez zimą bym zdążył. A jak nie, to dokończyłbym już na wiosnę. Pytanie tylko, gdzie iść. Jak pisałem, leniwy jestem i jakbyście znali jakiś ośrodek z kilkoma maszynami to byłbym wdzięczny. Mógłbym wtedy razem z kumplem jeździć na jazdy (co samo w sobie brzmi idiotycznie).
//Twoja ignorancja czy moja pycha, sam tego dobrze nie wiem...
InSiDe
Świeżak

Powrót do Motocykle