hm a co dla mnie ?
• Strona 1 z 1
hm a co dla mnie ?
No cześć. Mam 13 lat, jakieś 155-160 cm wzrostu i wage ok. 40 kg. Mam zamiar poprosić rodziców o jakiegoś crossa tylko wiem że pewnie 125 mi odradzicie, nie wiem podobają mi się DT 125, albo no enduro. Wiem wiem, pewnie powiecie że tam dziewczyna, kaprys itd. Niee ;/
Jeżdżę na skuterze, taki pyrkawka, i naprawdę ciągnie mnie do tego. Nie miałam zadnego wypadku, nie wiem, prędkość po drodze bez ruchu dochodzi do 70 km/h . Może doradzicie coś ?
Jeżdżę na skuterze, taki pyrkawka, i naprawdę ciągnie mnie do tego. Nie miałam zadnego wypadku, nie wiem, prędkość po drodze bez ruchu dochodzi do 70 km/h . Może doradzicie coś ?
- motocyklistka1
- Świeżak
Zamierzasz tym jeździć po drogach publicznie?
Jeżeli pomyliłaś działy, to używaj takiego wykrzyknika w prawym górnym rogu postu i poproś o przeniesienie. Nie zakładaj drugiego tematu. Wyrzuciłem do kosza tamten.
Jeżeli pomyliłaś działy, to używaj takiego wykrzyknika w prawym górnym rogu postu i poproś o przeniesienie. Nie zakładaj drugiego tematu. Wyrzuciłem do kosza tamten.
Zastrzeżenia na PW.
-
Boshi - VIP Åšcigacz.pl
Jeżeli ktoś może to proszę o przeniesienie. Tak zamierzam jeździć publicznie, gdy skończę 14 lat to idę na te prawo jazdy am . Wiem że wysokie, ale myślę że tak źle nie będzie, a jeżeli uważacie że zbyt wysokie. To może polecacie jakieś żebym mogła pośmigać na nim troszkę dłużej ? Wzrost dokładnie 157 a waga 41 kg.
- motocyklistka1
- Świeżak
Dlaczego mielibysmy odradzac dziewczynie motocykl?
Nie kupuj niczego, czym Ci nie wolno jezdzic. Nawet jesli to 125ccm, cross do jezdzenia po lasach, to - nie oszukujmy sie - bedziesz nim jezdzic rowiez po drogach publicznych.
Jesli ktos Cie potraci, Ty o kogos zawadzisz, ktos Ci wyjdzie przed moto - slowem wypadek, nawet nie z Twojej winy - zadne ubezpieczenie Cie nie wybroni. To jak z jazda po pijaku - sprawny adwokat kaze Ci (lub Twoim rodzicom) zaplacic za koszty leczenia, wszelkie kary za wykroczenia/przestepstwa zwiazane z twoim brakiem uprawnien, odszkodowanie za straty materialne, koszty procesu, koszty prawnika, odszkodowanie za cierpienie, odszkodowanie za trwala utrate zdrowia, plus dozywotnia rente.
Ja jestem dorosly "chlopak" i "mialem kaprys", to kupilem 50tke, a z powazniejsza maszyna poczekalem do prawa jazdy kat.A. Uwazam, ze majac 2x tyle lat co Ty, nie musze sie wstydzic skuterka 50ccm. Radosc wieksza niz z chodzenia piechota.
Zrob AM i spraw sobie crossa 50ccm na poczatek, jesli kreca Cie crossy.
Nie kupuj niczego, czym Ci nie wolno jezdzic. Nawet jesli to 125ccm, cross do jezdzenia po lasach, to - nie oszukujmy sie - bedziesz nim jezdzic rowiez po drogach publicznych.
Jesli ktos Cie potraci, Ty o kogos zawadzisz, ktos Ci wyjdzie przed moto - slowem wypadek, nawet nie z Twojej winy - zadne ubezpieczenie Cie nie wybroni. To jak z jazda po pijaku - sprawny adwokat kaze Ci (lub Twoim rodzicom) zaplacic za koszty leczenia, wszelkie kary za wykroczenia/przestepstwa zwiazane z twoim brakiem uprawnien, odszkodowanie za straty materialne, koszty procesu, koszty prawnika, odszkodowanie za cierpienie, odszkodowanie za trwala utrate zdrowia, plus dozywotnia rente.
Ja jestem dorosly "chlopak" i "mialem kaprys", to kupilem 50tke, a z powazniejsza maszyna poczekalem do prawa jazdy kat.A. Uwazam, ze majac 2x tyle lat co Ty, nie musze sie wstydzic skuterka 50ccm. Radosc wieksza niz z chodzenia piechota.
Zrob AM i spraw sobie crossa 50ccm na poczatek, jesli kreca Cie crossy.
-
jasnoksieznik - Stały bywalec
Boshi, wiem że to nic nie da, ja tylko napisałam że mi się takie podobają a nie że taki kupię. Chciałabym 125 ale lata nie pozwalają. Jasnoksieznik pewnie tak zrobię bo nic innego raczej nie moge ; p Dzięki za opinie ; p
- motocyklistka1
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 13 gości