Kinroad sprinter , nie wiem co jest
• Strona 1 z 1
Kinroad sprinter , nie wiem co jest
Posiadam skuter 50 (coś ala ścigacz biegowy ) Kinroad XT50-18 Strong Wind. Podczas jazdy i zmianie na ostatni bieg (4) motor gwałtownie zahamował został na biegu , sprzęgło nie reaguje , koło zablokowane ale to chyba normalne jak został na biegu . Dodam że przed kupieniem gościu wymieniał jakąś zębatkę . Mógłby mi ktoś powiedzieć co to może być i ile będzie kosztowała naprawa? niestety nie mam mechanika zajmującego się tymi sprawami w okolicy i dla tego piszę tutaj.
- macek96
- Świeżak
Taki objaw jest zazwyczaj jak sie silnik zatrze.
A moze ta zebatka lub cos wkrecilo sie w lancuch lub w co inne dlatego nie mozesz ruszyc kolem ani nic? musisz troszke rozebrac i sie rozejrzec
A moze ta zebatka lub cos wkrecilo sie w lancuch lub w co inne dlatego nie mozesz ruszyc kolem ani nic? musisz troszke rozebrac i sie rozejrzec
Aprilia Rs/Gs
-
motocyklista188 - Bywalec
ja tam wole sam nie rozbierać bo na dobre to mi nie wyjdzie
... a jesli się silnik zatarł to drogo by mnie to wyniosło ?. gadalem z kolegą co chodzi do szkoły tech mechanik i mowi ze jak tamten kupił zębatkę najtańszą to mogła się przegrzać i pęknąć .

Macek.
- macek96
- Świeżak
własnie musisz sprawdzic zebatki, jeżeli łańcuch spadł to bardzo prawdopodobne ze skrzynia jest ,,pozrywana", na początek sprawdz ten napęd, potem bedziemy myslec
- michalplock1993
- Świeżak
to musisz to rozkrecic i zobaczyc co tam sie stalo bo my tez nie wiemy dokladnie jezeli tego nie widzimy rozbierz porob zdjecia czy jak tam chcesz pochwal sie nimi a cos na pewno pomyslimy jak Tobie pomoc
Aprilia Rs/Gs
-
motocyklista188 - Bywalec
Rozkręcałeś karter od strony tej zembatki? może on poprostu spadł i wciął sie miedzy zębatkę a silnik? Bo jeżeli on nadal jest na zebatce to moim zdaniem (ale to jest tylko i wyłacznie moje zdanie) skrzynia popękała i szczątki trybów poprosu wszystko ci tam zablokowaly
- michalplock1993
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości