pomocy !
• Strona 1 z 1
pomocy !
Z góry napiszę ,że z obraźliwymi tekstami proszę mi tu nie wyskakiwać bo jestem początkująca mam 167 waże 61 kilo i mam fzr 600 i jak jade 80 km/h na trasie szybkiego ruchu jak również w mieście to strasznie mną hmm ,,targa,, wiatr ? czy to przez strój ,moja wagę czy co? co mam zrobić czy może trzymać mocniej kierownice?
poczatkibywajatrudne
- poczatkibywajatrudne
- Świeżak
-
Black-Ghost - VIP Åšcigacz.pl
Myślę że "cudów" się nie da z tym zrobić. Ja ważę ponad dwa razy tyle, motocykl xj600 i wiatr też potrafi mi uprzykrzyć życie.
- dudzikgdynia
- Świeżak
Ciuchy ktore sa zbyt luzne moga powodowac, ze wiatr bedzie Toba tarmosil, tak samo jest w przypadku helmu, jezeli jest malo aerodynamiczny, to baniak lata jak zyd po pustym skleepie.

- Harakiri 7
- Bywalec
Połóż się obok faceta - to już całkiem zaznasz spokoju
- przynajmniej na chwilÄ™
- bez targania, tarmoszenia i takie tam
A tak poważnie, też mam ten problem, ale to tylko przy większych prędkościach, jestem od Ciebie o jakieś 20kg cięższy, tak do 80km/h nic mną nie tarmosi, najgorzej, jak przekraczam te 130km/h i jest boczny wiatr - wtedy to jest jazda

A tak poważnie, też mam ten problem, ale to tylko przy większych prędkościach, jestem od Ciebie o jakieś 20kg cięższy, tak do 80km/h nic mną nie tarmosi, najgorzej, jak przekraczam te 130km/h i jest boczny wiatr - wtedy to jest jazda

-
fzr - Bywalec
Wysoka pozycja, centralny kufer i podwyższona przednia szyba zwiększają podatność na wiatr. Ogólnie każdy wysoko wysunięty punkt pogarsza doznania. Pozbądź się tych punktów lub je obniż. Pozycję zmienisz siadzając pupę dalej od baku + pochylenie.
- jonas
- Świeżak
Przy 80km/h to nic nie powinno targac chyba ze sie ma peleryne batmana
Targa Toba czy motocyklem? Jak Toba to zrob tak jak mowi harakiri - mniej luzne ciuchy. Jak moto, to zdejmij flage klubu, a reszte to co pisze jonas

Targa Toba czy motocyklem? Jak Toba to zrob tak jak mowi harakiri - mniej luzne ciuchy. Jak moto, to zdejmij flage klubu, a reszte to co pisze jonas

-
Piach - Świeżak
-
Seba_ER5 - VIP Åšcigacz.pl
fzr napisał(a):Połóż się obok faceta - to już całkiem zaznasz spokoju- przynajmniej na chwilę
167cm i 61kg. Nie wykluczone, ze juz jest co tarmosic

Jesli wyjechala na otwarta przestrzen i dostala silny boczny to ma tarmosic. Mozna przywyknac czy troche na chwile przyspieszyc i jak sie zwolni to juz tak nie czuc. Targanie targaniem a moto i tak pojedzie po swoim torze tylko bedzie nim troche kolebac.
-
mirekm71 - VIP Åšcigacz.pl
mirekm71 napisał(a):fzr napisał(a):Połóż się obok faceta - to już całkiem zaznasz spokoju- przynajmniej na chwilę
167cm i 61kg. Nie wykluczone, ze juz jest co tarmosic![]()
Jesli wyjechala na otwarta przestrzen i dostala silny boczny to ma tarmosic. Mozna przywyknac czy troche na chwile przyspieszyc i jak sie zwolni to juz tak nie czuc. Targanie targaniem a moto i tak pojedzie po swoim torze tylko bedzie nim troche kolebac.
to co ja mam powiedzieć

ps. koledzy, napisałem że tarmoszenie u mnie się zaczyna od 130 i to wtedy, jak jadę wyprostowany

-
fzr - Bywalec
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości