Zobacz wątek - MAJESTY 125 1999 różne problemy świerzego skuterowca
NAS Analytics TAG

MAJESTY 125 1999 różne problemy świerzego skuterowca

i inne małe pojemności
_________

MAJESTY 125 1999 różne problemy świerzego skuterowca

Postprzez rudiszubert » 20/4/2013, 11:30

Mam Majesty z 1999 r, nie świeci się kontrolka od ładowanie i oleju ( Jeśli takie są w tym modelu) , pozostałe działają . Nie mogę też znależć serwisówki do tego typu , są nowsze do modelu z wyświetlaczem . . Czy jest serwisówka w języku polskim , jeśli tak to prosiłbym o linka lub podesłanie na maila . Prosiłbym też o adresy stron na których można się dowiedzieć więcej na temat tego modelu.
Sprawdziłem , że wyciek oleju jest przez filtr powietrza . Gagatek od którego kupiłem skuter , wyciągnął całkiem wkład filtra powietrza i olej wycieka z pustej obudowy filtra . Co mogło mieć na celu takie działanie , co może być nie tak skoro to zrobił ? Następna sprawa tyczy żarówek mijania i drogowych . Spaliła się jedna i po wyjęciu wydaje mi się , że to jakaś nie standardowa żarówa. Czy można wsadzić inną , lub czy można zmienić na jakieś z serii "H" ? Jaki powinien być poziom oleju w napędzie, bo tam jest tylko korek bez miarki ? Jaki olej tam się wlewa ?
Prawdopodobnie będę miał więcej pytań , więc proszę o wyrozumiałość .
rudiszubert
Świeżak

Postprzez rudiszubert » 21/4/2013, 11:03

Widzę , że można na Was liczyć ?????

dla swojego bezpieczeństwa przeczytaj jeszcze raz regulamin

senekkorzenna
rudiszubert
Świeżak

Postprzez macio2045 » 21/4/2013, 16:20

ten olej w napędzie to chodzi ci o przekładnie ?
2t czy 4t ?? wiecej szczegułów...
macio2045
Świeżak

Postprzez rudiszubert » 21/4/2013, 16:26

Tak , poziom oleju w przekładni .
rudiszubert
Świeżak

Postprzez macio2045 » 21/4/2013, 16:59

Tam nie ma poziomu... lejesz do pełna i tyle na dole jest śruba gdzie można spuścić ten olej, a przez ten korek wlewasz ile wlezie i tyle ;)
Jaki olej? kup na stacji jakiś castrola przekładniowy do skuterów.. ;d
A co do oleju w filtrze to pewnie dozownik.
macio2045
Świeżak

Postprzez rudiszubert » 22/4/2013, 12:51

To już wiem , ale nie wiem jaki olej jest w przekładni . W nowszym modelu jest taki sam w silniku i przekładni a w tym z 1999 roku ??????
========================================================
Czy komuś udało się dodzwonić do jakiegoś serwisu , czy głównej centrali Yamahy . bo za diabła nie mogę w żaden sposób się z nimi skontaktować . Właściwie to nawet nie wiem gdzie powinienem zadzwonić , bo Yamaha Polska podaje nieaktualny nr. telefonu . Powiem szczerze , że jeszcze nigdy nie miałem takiego problemu ze znalezieniem informacji na temat jakiegoś pojazdu .Nie nigdzie opisu tego modelu a co najgorsze , to nie znam podstawowych informacji , takich jak rodzaje olejów i czynności obsługowe .Może ktoś zechciałby pomóc , albo zna jakiś konkretny adres pod którym , można próbować się tego dowiedzieć ?
rudiszubert
Świeżak

Powrót do Motorowery do 50 ccm

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 162 gości

na górê