pytanie o homologację opon enduro/cross
• Strona 1 z 1
pytanie o homologację opon enduro/cross
Witam serdecznie, przejrzałem forum i nie znalazłem odpowiedzi na mój problem więc pytanie do Was. Są w ogóle "kostki" z homologacją na drogi? Posiadam Hondę CRM 125, zarejestrowany chciałbym latać głównie po terenie ale też mieć możliwość przejechania drogą publiczną i problem sie pojawia przy doborze opon. Znalazłem oponki "METZELER MCE 6 DAYS EXTREME HARD" napisali, że posiadają homologację F.I.M. to oznacza, że mozna na nich wyjechać na drogę? najchętniej kupił bym sobie porządną kostke w pole ale niechciał bym stracić dowodu rejestracyjnego. Jakich oznaczeń(homologacji) szukać przebierając w uzywanych oponach?
Z tego co wiem to fabrycznie były w nich montowane(CRM) całkiem ładne kosteczki, więc chyba były dopuszczone do ruchu.
No cóż, czekam na jakieś odpowiedzi i pozdrawiam
Z tego co wiem to fabrycznie były w nich montowane(CRM) całkiem ładne kosteczki, więc chyba były dopuszczone do ruchu.
No cóż, czekam na jakieś odpowiedzi i pozdrawiam

Niechaj na tłokach ogień się pali
Niechaj rozgrzeje serca skostniałe
By na zegarach zabrałko skali
Byśmy poczuli to co wspaniałe!
Niechaj rozgrzeje serca skostniałe
By na zegarach zabrałko skali
Byśmy poczuli to co wspaniałe!
-
Łukasz Listwan - Świeżak
Dużo opon ma homologacje (wystarczy notka e ileś (np.5)) Szukaj opon enduro a nie motocross
sx 200 | chomikuj.pl/godzillaaaa | http://schematy.netai.net
-
kris514 - VIP Ścigacz.pl
w rozmiarze 18 wiekszosc jest pod enduro
te z homologacją są zwykle droższe. te FIM z tego co mi wiadomo są dopuszczoen do ruchu. w zawodach wiem że jak ktos startuje ( typu enduro itp ) to takie oponki są odpowiednie,

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1