Zobacz wÄ…tek - Wycie bandita wprost po serwisie...
NAS Analytics TAG

Wycie bandita wprost po serwisie...

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Wycie bandita wprost po serwisie...

Postprzez GhastRider90 » 14/4/2013, 09:14

przedwczoraj zrobilem serwis swojemu bandziorkowi w renomowanym warszrtacie wymieniłem łłożyska kola przod tył, na zebatce zdawczej, oring, filtr powietrza olej filtr oleju, swieczki nowe przy czy regulacja luzow zaworowych, gazników etc...

chcę nadmieni iż mechanik powiedzał mi iż otwierał ten motocykl jako pierwszy bo jeszcze nie był robiony przez nikogo. po zmianie także opon na nowe czyszczeniu zacisków podprostowania lagów(w przyszły msezonie dolna pułka do wymiany mnie czeka) motocykl jest ogolnie ustawiony od nowa jestem zadowolony z serwisu ale w czym rzecz:

wracając do domu motocykl zaczał wydawa dzwieki ktorych ne powinien moim zdaniem(wczesniej tak sie nie działo nawet jak po zimie jechalem do serwisu to tak nie mialem)
zaczał wyc jak robur jadacy pod góre z piachem... tak to powinno wygldadac? czy takie odgłosy to normalka ?
troche inaczej chodzi niż w zeszły mroku to fakt bo został rpzestawiony i odnowa ustawiony.
jehcałem w deszczu i nie szczedziłem mu przegoniłem go do 180km/h myslalem ze to coś pomoże :P

czy to moze byc spowodowane docieraniem sie nowych opon ? docieraniem sie łożysk kół , może zębatki zdawczej ? nie mam pojecia co jest grane... z tego co czytałem to skrzynia biegów pada ale jakim cudem jak osobiscie do niej zagladałem i spokojnie zrobie na niej ejszcze 40tys
motocykl ma na budziku 52tys. sprzegło z nowaa linką sprzegła bierzer prawie od początku klamki.
Suzuki Bandit 600S 2001r still rolling...
GhastRider90
Świeżak

Postprzez GhastRider90 » 14/4/2013, 09:26

senekkorzenna napisał(a):Nowe łożyska nie buczą ,no chyba że ktoś założył złe.
Opona nowa może ale nie koniecznie.
Jak masz możliwość to postaw go tak aby każde z kół mogło się kręcić swobodnie i sprawdź wtedy.

ok tak tez zrobie jak mówisz:)
GhastRider90
Świeżak

Postprzez GhastRider90 » 17/4/2013, 18:01

wyje dalej wymieniano mi poczas serwisu lozyska koła rył przod i na zabieraku wiec moze któroś z nich ?

ogladajac filmiki tak samo napotkalem sie z tym odgłosem moze to normalne w banditach z niewe orginalnymi czesciami ?
GhastRider90
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości

na górê