Siema pytanie co do poruszanie sie full crossem po ulicy
• Strona 1 z 1
Siema pytanie co do poruszanie sie full crossem po ulicy
Siema
mam takie pytanie iż posiadam husqvarne tc 250 (bez homologacji) i mam pytanie co stanie sie gdy zatrzyma mnie policja na drodze (mam 16 lat ) czy dostane mandat, zabiora mi moto,
czy cos
sory za forme pytania bo pisane na szybko
mam takie pytanie iż posiadam husqvarne tc 250 (bez homologacji) i mam pytanie co stanie sie gdy zatrzyma mnie policja na drodze (mam 16 lat ) czy dostane mandat, zabiora mi moto,
czy cos

- d-_-b123
- Świeżak
Pojazdami nie zarejestrowanymi i bez homologacji drogowej nie wolno poruszać się po drogach publicznych.
Jak Cię zatrzymają to dostajesz :
- mandat za poruszanie się takim pojazdem oraz punkty karne,
- sprawa idzie do ubezpieczeniowego funduszu gwarancyjnego - brak OC,
- pojazd zostaje odholowany na parking depozytowy - możliwość odbioru po okazaniu dokumentu własności oraz opłaceniu wszelkich kosztów ...,
- dodatkowo mogą cię wsadzić do puchy na 48h - jeśli nie będziesz miał przy Sobie dokumentów,
- sprawa może zostać skierowana do sądu.
Łącznie z orzeczeniem zakazu prowadzenia pojazdów mechanicznych na określony czas.
Jak Cię zatrzymają to dostajesz :
- mandat za poruszanie się takim pojazdem oraz punkty karne,
- sprawa idzie do ubezpieczeniowego funduszu gwarancyjnego - brak OC,
- pojazd zostaje odholowany na parking depozytowy - możliwość odbioru po okazaniu dokumentu własności oraz opłaceniu wszelkich kosztów ...,
- dodatkowo mogą cię wsadzić do puchy na 48h - jeśli nie będziesz miał przy Sobie dokumentów,
- sprawa może zostać skierowana do sądu.
Łącznie z orzeczeniem zakazu prowadzenia pojazdów mechanicznych na określony czas.
http://motomaniax.pl/ - serwis Ducati | http://www.motorakowski.pl/ - serwis Kawasaki | | Nie pomagam w oględzinach motocykli.
- Raczek_6
- VIP Ścigacz.pl
Raczek_6 napisał(a):- sprawa idzie do ubezpieczeniowego funduszu gwarancyjnego - brak OC,
Czyli w cholerę dużo $ kary.
Raczek_6 napisał(a):- dodatkowo mogą cię wsadzić do puchy na 48h - jeśli nie będziesz miał przy Sobie dokumentów,
Bez przesady.
-
Invi - VIP Ścigacz.pl
• Strona 1 z 1