suzuki gn 500 spalanie
• Strona 1 z 1
suzuki gn 500 spalanie
Cześć.
Pytanie o spalanie w suzuki gs 500:
w internatach i na forach czytałem że przy szybkiej jeździe motorek pali
pod 6 litrów,
przy jeździe 80 -90 kmh przy 5-6 ys obrotów spalanie wynosi 3,5 litra,
średnie spalanie 4,5-5 litra
szczególnie interesują mnie te dolne granice spalanie- jakbym jeździł na 'codzień' bez wariactw, tak delikutaśnie te 80-90 kmh po wsi i po miescie to jest szansa na spalanie na to 3,5 litra?
W tym lub następnym roku chcę kupić swój pierwszy motocykl, puki co jeżdżę samochodem i też bez szaleństw, spokojnie, przepisowo- rzadko kiedy wskazówka prędkościomierza staje pionowo
motorem podejrzewam że też nie będę szalał, ja z tych spokojniejszych
gs 500 wydaje się w porządku na pierwszy motorek, pasuje w koją kieszeń, podobno przejedzie i 50tys km bez usterek, fajne wygląda bla bla bla. Tylko trochę się boje czy nie będzie za ciężki i za mocny.
mam w tej chwili 20 lat, 185 wzrostu motorek będzie służyć do dojazdów do szkoły i do dziewczyny- 25 km dziennie, planuję wykupić AC
inne motorki jakie biorę pod uwagę to Yamaha TW 125 bo fajnie wygląda i można niż po polach poszaleć, pali 3 litry i w fajnym stanie już za 5 tys kupię, vmax 100kmh
innym jest honda varadero czyli taki udawany ścigacz, no ale cena 8-9 tyś za 125 to trochę za dużo raczej, pali 4 litry a vmax 120kmh.
No to proszę odpowiadać na pytania
Pytanie o spalanie w suzuki gs 500:
pod 6 litrów,
szczególnie interesują mnie te dolne granice spalanie- jakbym jeździł na 'codzień' bez wariactw, tak delikutaśnie te 80-90 kmh po wsi i po miescie to jest szansa na spalanie na to 3,5 litra?
W tym lub następnym roku chcę kupić swój pierwszy motocykl, puki co jeżdżę samochodem i też bez szaleństw, spokojnie, przepisowo- rzadko kiedy wskazówka prędkościomierza staje pionowo

gs 500 wydaje się w porządku na pierwszy motorek, pasuje w koją kieszeń, podobno przejedzie i 50tys km bez usterek, fajne wygląda bla bla bla. Tylko trochę się boje czy nie będzie za ciężki i za mocny.
mam w tej chwili 20 lat, 185 wzrostu motorek będzie służyć do dojazdów do szkoły i do dziewczyny- 25 km dziennie, planuję wykupić AC
inne motorki jakie biorę pod uwagę to Yamaha TW 125 bo fajnie wygląda i można niż po polach poszaleć, pali 3 litry i w fajnym stanie już za 5 tys kupię, vmax 100kmh
innym jest honda varadero czyli taki udawany ścigacz, no ale cena 8-9 tyś za 125 to trochę za dużo raczej, pali 4 litry a vmax 120kmh.
No to proszę odpowiadać na pytania

- leszak
- Świeżak
Nigdy nie udało mi się zejść poniżej 4,5l. Może dlatego, że takie zamulanie to udręka
Wydaje mi się, że to 3,5l to bujda. Raczej nierealny wynik. To nie simson.
Jazda mieszana w wiekszości trasa przy 90-100km/h - 4,5l
Normalna jazda mieszana w większości trasa 110-140km/h ok 5l
GS nie będzie za ciężki ani za mocny:)
AC na motocykle to jakaś chora stawka. Ok 20% wartości w PZU. I jeszcze sobie życzą dodatkowego zabezpieczenia założonego w uznawanym przez nich warsztacie.
Jak Ci zależy na typowo ekonomicznej jeździe, spalanie 3l to bierz 125ccm tylko, że V-max na poziomie 90-100km/h to zdecydowanie za mało. Kompletnie nie nadaję się w trasę. Chyba, że będziesz jeździł głównie po mieście to ok:)

Jazda mieszana w wiekszości trasa przy 90-100km/h - 4,5l
Normalna jazda mieszana w większości trasa 110-140km/h ok 5l
GS nie będzie za ciężki ani za mocny:)
AC na motocykle to jakaś chora stawka. Ok 20% wartości w PZU. I jeszcze sobie życzą dodatkowego zabezpieczenia założonego w uznawanym przez nich warsztacie.
Jak Ci zależy na typowo ekonomicznej jeździe, spalanie 3l to bierz 125ccm tylko, że V-max na poziomie 90-100km/h to zdecydowanie za mało. Kompletnie nie nadaję się w trasę. Chyba, że będziesz jeździł głównie po mieście to ok:)
Półśrodki prowadzą do ćwierćrezultatów.
Suzi GS500F
Suzi GS500F
-
Inku - Bywalec
A ja notuje na poziomie dziennym spalanie rzedu 3.7 - 3.8 l/100km
3.5 dla mnie nie realne bo wolniej nie ja juz chyba jezdzic sie nie da
(tak na serio to jezdze tepem samochodowym +20km/h)
a dwa... byc moze u mnie sa zamontowane mniejsze dysze w gaznikach... bo zastosowanie zwezki w dolocie do cylindra raczej nie wplywa na zmniejszenie spalania... a wiem ze takowa zwezke posiadam bo mam wersje zdlawiona, teoretycznie dysze nie byly u mnie wymieniane... ale jak mowie... tego nie wiem na 100% a to oznacza ze istnieje mozliwosc ze dysze sa jednak mniejsze... no i na koniec nie przeszkadza to mojej Suzie rozpedzic sie do 160km/h (wiecej NIE pojdzie) ale i tak niezle jak na takiego mola
3.5 dla mnie nie realne bo wolniej nie ja juz chyba jezdzic sie nie da

(tak na serio to jezdze tepem samochodowym +20km/h)
a dwa... byc moze u mnie sa zamontowane mniejsze dysze w gaznikach... bo zastosowanie zwezki w dolocie do cylindra raczej nie wplywa na zmniejszenie spalania... a wiem ze takowa zwezke posiadam bo mam wersje zdlawiona, teoretycznie dysze nie byly u mnie wymieniane... ale jak mowie... tego nie wiem na 100% a to oznacza ze istnieje mozliwosc ze dysze sa jednak mniejsze... no i na koniec nie przeszkadza to mojej Suzie rozpedzic sie do 160km/h (wiecej NIE pojdzie) ale i tak niezle jak na takiego mola

GS 500E '93 --> VFR 800 '00
-
Kris2k - VIP Åšcigacz.pl
Kris2k przy jakiej jeździe takie spalanie? Jakie prędkości? Do ilu kręcisz?
Bo tempo samochodowe to mi nic nie mówi. Jedni jeżdżą 80 inni 140.
A przede wszystkim jak mierzysz spalanie?
Suzi GS500F
Suzi GS500F
-
Inku - Bywalec
Re: suzuki gn 500 spalanie
leszak napisał(a):Pytanie o spalanie w suzuki gs 500:
pod 6 litrów,
5-6tys (na 6stce) to szybkosc 100-120km/h i wtedy spalanie bedzie podchodzic pod 4litry.
Jazda na moto to najprzyjemniejsza rzecz jaką można robić w ubraniu 

-
MadboY - VIP Åšcigacz.pl
Inku napisał(a):Kris2k przy jakiej jeździe takie spalanie? Jakie prędkości? Do ilu kręcisz?
Wg. znakow drogowych +20km/h ...w tym znaczeniu to mialo byc, na pustych drogach moze i +30km/h. Przy wyprzedzaniu i do 10tys sie wkreci ale nie patrze wtedy specjalnie na obrotomierz... a normalnie to zakres 4 - 8tys obr.
A spalanie mierze tak:
Tankuje pod korek, zawsze do tej samej wysokosci, spisuje stan licznika, jezdze i przy nastepnym tankowaniu znow spisuje stan licznika i znow tankuje do tego samego miejsca... i tak w kolo. Wiec zawsze wiem ile przejechalem na ilu litrach benzyny bo na paragonie ze stacji mam ile zatankowalem. Proste... chyba wszyscy tak robia, prawda?
-
Kris2k - VIP Åšcigacz.pl
Kris2k napisał(a):A spalanie mierze tak:
Tankuje pod korek, zawsze do tej samej wysokosci, spisuje stan licznika, jezdze i przy nastepnym tankowaniu znow spisuje stan licznika i znow tankuje do tego samego miejsca... i tak w kolo. Wiec zawsze wiem ile przejechalem na ilu litrach benzyny bo na paragonie ze stacji mam ile zatankowalem. Proste... chyba wszyscy tak robia, prawda?
Nie wiem czy wszyscy, ja tak robiÄ™

Cholera u mnie nie da rady zejść do 4l. A 4 tys.km temu robione synchro i czyszczenie gaźników, wymiana filtra powietrza. Czy wina leży po stronie prawej manety?

Też bym chciał, żeby mi palił 4l przy normalnej jeździe

Suzi GS500F
Suzi GS500F
-
Inku - Bywalec
gs nie będzie za mocny na pewno. co do kupna 125cc- to będzie pewnie bardziej ekonomiczny motorek, tylko, że jak już pojedziesz do dziewczyny i chciałbyś się z nią gdzieś przejechać, czy wyskoczyć na wakacjach to będzie ciężko z powodu małej mocy silnika. pomyśl może nad gn250? to tak trochę po środku- pociągnie w 2 osoby, ma tam 20-pare koni i nie pali za wiele.
1952 SHL M-04
2000 Suzuki GSF 600 S Bandit
2000 Suzuki GSF 600 S Bandit
- michael
- Bywalec
leszak napisał(a):hmm czyli przy 'normalnej' jeździe da się do 4litrów zejść? dobrze
Jak widac z opinii nie u kazdego... i trudno mi tu polemizowac dokladnie dlaczego tak sie dzieje. U mnie tak jest, z czego sie ciesze jak diabli... u innych nie.
-
Kris2k - VIP Åšcigacz.pl
gn fatalnie wygląda, jak sprzęt z głębokiej komuny :p nie widze w nim różnicy od wsk na pierwszy rzut oka
co innego TW, taki niby crossik
gs za 5tys jest a 95roku a TW za 5tyś jest z 2002 hmm, czy żeby jechać tw 30kmh więcej opłaca mi się kupować starego brzydala? chyba nie
co innego TW, taki niby crossik
gs za 5tys jest a 95roku a TW za 5tyś jest z 2002 hmm, czy żeby jechać tw 30kmh więcej opłaca mi się kupować starego brzydala? chyba nie

- leszak
- Świeżak
mysle ze jakby jechac tak 80-90km/h na 6stce czyli obroty do 4tys to spokojnie by zszedl do 3.5l/100km ale ja sie nie pisze na takie "katowanie" hehe
Jazda na moto to najprzyjemniejsza rzecz jaką można robić w ubraniu 

-
MadboY - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości