Zobacz wątek - Gasnąca CBR F2

Gasnąca CBR F2

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Moderatorzy: Walenty, Movi, adam_tomasz, Czester, madcap, Leg1oN, Lovtza, Terror, melvin, Landryss25, kravec, gelo007, Bostorn, Miczab, leff, henio12323, rosa, cycu_rsko

Gasnąca CBR F2

Postprzez Saldov » 8/4/2013, 17:36

Witam.

Zacznę od razu od problemu. Dziś na przejazdce podczas spokojnej jazdy motocykl zaczal dziwnie brzmiec (podobny lub taki sam dzwiek mialem gdy konczylo mi sie paliwo) po czym po podjezdzaniu do swiatel zgasl.Paliwa mialem duzo wiec tu problem wykluczony. Po 30 min motocykl odpalil, pierw dziwnie sobie pierdzial po czym normalnie zaczal chodzic. Po kolejnych 10 min jazdy problem się powtorzyl i sobie darowalem dalsza jazde(na szczescie blisko domu stanalem). W zime zostaly zrobione wszystkie rzeczy, ktore wchodza w sklad przegladu ( wymiana plynow, filtrow itp.) do tego nowe swiece + nowy akumulator. Czy macie pomysły cóż to może byc za problem i jak go rozwiazac?
Saldov
Świeżak
 
Posty: 7
Dołączył(a): 16/2/2013, 23:54


Postprzez zagi81 » 8/4/2013, 18:06

Sprawdz odpowietrzenie zbiornika.
zagi81
Świeżak
 
Posty: 61
Dołączył(a): 13/1/2013, 19:02
Lokalizacja: Mińsk Mazowiecki

Postprzez Saldov » 8/4/2013, 18:27

A dokładniej? :) U mnie z mechaniką motocyklową nie jest tak dobrze niestety.

Czy chodzi o któryś z wężyków?
Saldov
Świeżak
 
Posty: 7
Dołączył(a): 16/2/2013, 23:54

Postprzez zagi81 » 8/4/2013, 18:36

Najlepiej przejedż się z otwartym zbiornikiem.Jeśli problem ustąpi to będzie znaczyło że odpowietrzenie jest zatkane, wtedy będziesz musiał zdjąć zbiornik i je udrożnić. odpowietrzenie to rurka pod zbiornikiem która wychodzi ze zbiornika a jej drugi koniec nie jest nigdzie podłączony. Chyba tak najłatwiej wytłumaczyć jak to wygląda.
zagi81
Świeżak
 
Posty: 61
Dołączył(a): 13/1/2013, 19:02
Lokalizacja: Mińsk Mazowiecki

Postprzez Saldov » 8/4/2013, 19:05

Czyli pewnie chodzi o tą rurkę wąska, która znajduje się pod bakiem, tyle wiem :).

Jak odpalę motocykl to spróbuję się przejechać z otwartym zbiornikiem.
Saldov
Świeżak
 
Posty: 7
Dołączył(a): 16/2/2013, 23:54

Postprzez zagi81 » 8/4/2013, 19:18

To jest najprostszy sposób, a jeśli nie pomorze to trzeba będzie szukać dalej.
zagi81
Świeżak
 
Posty: 61
Dołączył(a): 13/1/2013, 19:02
Lokalizacja: Mińsk Mazowiecki

Postprzez Saldov » 17/4/2013, 15:45

Zdjąłem bak, przewody poodłączałem itp. i problem dalej występuje. Filtra paliwa nigdzie tam nie znalazłem o dziwo. Odłączyłem rurkę od odpowietrzania (ta która zwisa sobie) i dalej jest to samo bez niej.
Saldov
Świeżak
 
Posty: 7
Dołączył(a): 16/2/2013, 23:54

Postprzez mati22252 » 17/4/2013, 15:51

Nie miałeś jej odłączyć tylko przedmuchać zbiornik przez tą rurkę bo ta gumowa raczej się nie zapchała tylko w zbiorniku.
Avatar użytkownika
mati22252
VIP Ścigacz.pl
 
Posty: 805
Dołączył(a): 12/4/2012, 17:04
Lokalizacja: Żagań/ Poznań

Postprzez Saldov » 17/4/2013, 22:16

To robiłem już dawno i nic nie daje.
Saldov
Świeżak
 
Posty: 7
Dołączył(a): 16/2/2013, 23:54



Powrót do Mechanika motocyklowa



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości




na gr