Prosze o rade kupna !
• Strona 1 z 1
Prosze o rade kupna !
Witam pisze do was o rade myślę nad zakupem nowego moto albo bmw 1200 lt albo yamahe fjr 1300 chodzi mi o moto pod turystykę czy miał ktoś z was styczność z tymi modelami jak się tym jeździ itd z góry dziękuje
- KrisoSJZ
- Świeżak
-
Black-Ghost - VIP Åšcigacz.pl
LT-ek jest bardziej komfortowym i luksusowym turystykiem i pewnie trafisz na bogatszÄ… wersjÄ™.
FJR za to, to swego czasu chyba jedyny Japończyk z ABSem porównywalnym do BMW.
Jak już porównujemy to do FJR-a bardziej pasuje BMW GT
Pytanie, czy Twoje wczasy w siodle, to ciągłe od 180-ciu w górę, czy również zwiedzasz na motocyklu.
Jeżeli sport to FJR lub GT (może S) i bez kufrów są w miarę poręczne i wąskie, jeżeli robisz tysiące km, to skrajnie w drugą stronę nawet boxer RT
.
Do każdego z tych motocykli możesz stosować dodatkowe akcesoria przydatne w podróży.
FJR za to, to swego czasu chyba jedyny Japończyk z ABSem porównywalnym do BMW.
Jak już porównujemy to do FJR-a bardziej pasuje BMW GT
Pytanie, czy Twoje wczasy w siodle, to ciągłe od 180-ciu w górę, czy również zwiedzasz na motocyklu.
Jeżeli sport to FJR lub GT (może S) i bez kufrów są w miarę poręczne i wąskie, jeżeli robisz tysiące km, to skrajnie w drugą stronę nawet boxer RT

Do każdego z tych motocykli możesz stosować dodatkowe akcesoria przydatne w podróży.
Sumomoto Motocykle Kraków
-
Sumomoto - Świeżak
witam i dziękuje za odpowiedz mam teraz yamahe r6 w miarę szybki moto nie szukam nowego moto pod szybkość tzw (sport) chce zmienić moto na coś do zwiedzania i komfortu jazdy podoba mi sie strasznie 1200 lt bmw ale dużo ludzi mi odradza pod względem mocy moto ze ma mało koni i do serwisu ze jest drogi i to troszkę mnie zniechęca 

- KrisoSJZ
- Świeżak
Ale K czy R 1200 ?
Z FJR miałem styczność, z BMW nie.
Znajomy miał K1200LT obecnie zakupił FJR 1300.
BMW jest ciężkim klocem w porównaniu z FJR, po za tym sporo BMW jest po przejściach pękają w nich mocowania nóżki centralnej przy skrzyni biegów - naprawa przeważnie spawanie.
Z FJR miałem styczność, z BMW nie.
Znajomy miał K1200LT obecnie zakupił FJR 1300.
BMW jest ciężkim klocem w porównaniu z FJR, po za tym sporo BMW jest po przejściach pękają w nich mocowania nóżki centralnej przy skrzyni biegów - naprawa przeważnie spawanie.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
Raczek_6 napisał(a):Ale K czy R 1200 ?
Z tego co wiem to niema R1200LT
K 1200 LT jest na pierwszym biegu dosc kiepsko przelozony, trzeba go troche podkrecic aby plynnie ruszal. Motocykl jest b. wygodny, ma swietnie usytuowane lusterka i ta sie tym jezdic, tyle, ze trzeba sie do tej "mocy" przyzwyczaic.
Lepszym wyborem bedzie albo K 1200 RS albo pozniejszy model GT z zestawem kufrow ( tyle, ze nieco inna konstrukcja i przez to nieco ciezszy.

- Harakiri 7
- Bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Chcę kupić motocykl - kat A
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości