Shark S900 S czy M?
• Strona 1 z 1
Shark S900 S czy M?
Czołem!
Szybkie pytanie. Nie mam gdzie zmierzyć tego kasku, więc pozostaje mi strzelać między rozmiar S i M. We łbie 56-57cm. Rozmiar S to 55-56, natomiast M to 57-58cm. Który będzie lepszy? Wiem, że to kwestia przystosowania się kasku do kształtu głowy.
Bardziej jestem skłonny ku M-ce: http://allegro.pl/kask-shark-s900c-cree ... 41334.html Pompowane policzki chyba zniwelują ewentualny luzik milimetrowy, którego wydaje mi się, że nie będzie? Chociaż z drugiej strony może lepiej kupić ciasny, który się rozejdzie?
Pozdrawiam:)
M.
Szybkie pytanie. Nie mam gdzie zmierzyć tego kasku, więc pozostaje mi strzelać między rozmiar S i M. We łbie 56-57cm. Rozmiar S to 55-56, natomiast M to 57-58cm. Który będzie lepszy? Wiem, że to kwestia przystosowania się kasku do kształtu głowy.
Bardziej jestem skłonny ku M-ce: http://allegro.pl/kask-shark-s900c-cree ... 41334.html Pompowane policzki chyba zniwelują ewentualny luzik milimetrowy, którego wydaje mi się, że nie będzie? Chociaż z drugiej strony może lepiej kupić ciasny, który się rozejdzie?
Pozdrawiam:)
M.
Ostatnio edytowano 27/4/2013, 14:12 przez Marsjanin, łącznie edytowano 3 razy
-
Marsjanin - Bywalec
Mam Sharka s900c rozmiar XS obwód głowy to 56
a co do pompowanych policzków to pamiętaj że są to "policzki" a nie pompowane czoło. Dlatego niby podpompujesz i poliki będą trzymać ale co z górą jeśli nie będzie dopasowana.
Btw. nie ma w Twojej okolicy sklepu gdzie możesz założyć kask na głowę i z wyczuciem wybrać odpowiedni rozmiar?

Btw. nie ma w Twojej okolicy sklepu gdzie możesz założyć kask na głowę i z wyczuciem wybrać odpowiedni rozmiar?
- kosikredki
- Świeżak
Lepiej przymierz, chyba, ze miałeś wcześniej do czynienia z tą firmą. Ja ogólnie noszę Mki, planowałem kupić Sharka Vision-r. Mierzyłem M i S i jak dla mnie zero różnicy. Zarówno M i jak i S za duże. Ta firma mi w ogóle na głowie nie siedzi, bo przymierzałem też inne modele [w tym s900] i sytuacja była taka sama.
Zastanów się jeśli bedziesz kupwać bez przymiarki, chyba, ze jest bezproblemowa możliwość zwrotu lub zamiany na inny rozmiar.
Zastanów się jeśli bedziesz kupwać bez przymiarki, chyba, ze jest bezproblemowa możliwość zwrotu lub zamiany na inny rozmiar.
- unearth
- Świeżak
Może i racja, chociaż obdzwoniłem już 4 sklep i ciężko cokolwiek znaleźć nawet w Szczecinie. Udało mi się w końcu znaleźć jeden jedyny egzemplarz i jak uda mi się jeszcze to zajadę przymierzyć.
Dzięki Panowie za odpowiedź
EDIT: Kask dobrany. Odpowiedni rozmiar to S. M jest niestety sporo za duże.
Dzięki Panowie za odpowiedź

EDIT: Kask dobrany. Odpowiedni rozmiar to S. M jest niestety sporo za duże.
-
Marsjanin - Bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe