Gaśnięcie Silnika po wrzuceniu biegu.
• Strona 1 z 1
Gaśnięcie Silnika po wrzuceniu biegu.
Temat dotyczy Hondy Crm125
Po uruchomieniu motocykla wszystko cyka jak w zegarku. Tu zaczyna się problem , po wrzuceniu pierwszego biegu silnik gaśnie . W zeszłym tygodniu wszystko było Okej lecz dziś odmówił posłuszeństwa .
Poproszę o jakieś rady , wskazówki z góry dziękuje bardzo
Po uruchomieniu motocykla wszystko cyka jak w zegarku. Tu zaczyna się problem , po wrzuceniu pierwszego biegu silnik gaśnie . W zeszłym tygodniu wszystko było Okej lecz dziś odmówił posłuszeństwa .
Poproszę o jakieś rady , wskazówki z góry dziękuje bardzo

Honda crm 125cc [98r]
-
Querly - Świeżak
Ale napisz dokładniej, motor szarpie i gaśnie czy po prostu odcięcie iskry??. Sprawdził bym stan kosza sprzęgłowego czy nie ma wżerów
sx 200 | chomikuj.pl/godzillaaaa | http://schematy.netai.net
-
kris514 - VIP Åšcigacz.pl
wbij bieg i spróbuj odpalic go z "popychu" jak odpali to znaczy ze to nie czujnik. tylko tarcze sie posklejały i silnik nie ma siły rozkleić sprzegło. dobrze silnik nagrzej przed odpaleniem. olej dawno zmieniałes ?
czujnik stopki bocznej też dawał by tą samą przyczyne. mozesz też jeszcze inaczej sprawdzic. postaw moto na podnosniku jakims i na luzie zobacz czy ma iskre ( oczywiscie bedzie miał itp ) potem wrzuc 1 i z kołem tylnym w górze znów sprawdź iskre powinna byc identyczna. a jak nie ma w ogóle to rzeczywiscie jakis czujnik odcina iskre. tylko nie pamietam zeby w CRM był czujnik stopki bocznej
czujnik stopki bocznej też dawał by tą samą przyczyne. mozesz też jeszcze inaczej sprawdzic. postaw moto na podnosniku jakims i na luzie zobacz czy ma iskre ( oczywiscie bedzie miał itp ) potem wrzuc 1 i z kołem tylnym w górze znów sprawdź iskre powinna byc identyczna. a jak nie ma w ogóle to rzeczywiscie jakis czujnik odcina iskre. tylko nie pamietam zeby w CRM był czujnik stopki bocznej
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
Crma jest z 1998r . Czujnik stopki ma [Lecz go zgubiłem] . Motor normalnie odpali na luźnym biegu , na pych nie dam rady aż taki silny nie jestem [ktoś pomoże później mi] Sprubuje Henio twoich rad
Jak by ktoś jeszcze wpadł na pomysł co może być przyczną mojego problemu to dajcie znać

Honda crm 125cc [98r]
-
Querly - Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości