Ledy w tylniej lampie ZZR 600
• Strona 1 z 1
Ledy w tylniej lampie ZZR 600
Witam.
Mam pytanie. Mysle nad zalozeniem ledow w tylniej lampie zzr 600
Jest sens ? wydaje mi sie, ze efekt moze byc spoko, a ze zima za oknami to mam czas i poki motor w czesciach rozebrany mozna pokombinowc
wiec co jak z czym i do czego ? Jakie ledy kupic ? jest sens robic ? Jak to zorbic zeby zwykle swiatla w ledach swiecily i po nacisnieciu hamulca zeby te ledy tez byly mocniej podwietlone ?
Mam pytanie. Mysle nad zalozeniem ledow w tylniej lampie zzr 600

- sebek9009
- Świeżak
kolega kiedys robił. zwykła płytka wycięta tak aby na sztywno pasowała w lampe. ( pod klosz oczywiscie ) (najlepiej było by sie pobawic i zrobic płytke drukowaną z obwodem itp itd ale to juz zalezy czy sie na tym znasz, bo jak nie to zwykła plastikowa płytka ) wiercisz otworki na diody, i je rozmieszczasz jakos. potem robisz obwód. co drugą diode łączysz jako postojówki, a potem pozostałe jako stop. efekt jest niezły tylko to zalezy od wielkosci lampy zeby dobrac odpowiednią ilość - tak żeby nie swieciła za mocno jako postojówka i żeby wyraźnie mocniej swieciło jako stop. klosz najlepiej potem biały zamontowac.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Ok, ale odnosnie stopu tak ? To jak ledka bedzie mocniej swiecic skoro one swieca rowno, a nie slabiej i mocniej. To jak zorbic zeby te swiatlo bylo mocniejsze ? Kupic z metra te diodki np moge w leroyu ? pod 12v
- sebek9009
- Świeżak
...
przecyztaj jeszcze raz co napisałem... postojowe swieci tylko połowa diod! a stop podpinasz kolejne pół. albo w zaleznosci od wielkosci lampy mozna np zrobić 1/3 to diody postojowe, a 2/3 to stop.
przecyztaj jeszcze raz co napisałem... postojowe swieci tylko połowa diod! a stop podpinasz kolejne pół. albo w zaleznosci od wielkosci lampy mozna np zrobić 1/3 to diody postojowe, a 2/3 to stop.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 16 gości