Zciągnięcie naklejek z 17-latki
• Strona 1 z 1
Zciągnięcie naklejek z 17-latki
Siemacie, chciałbym ściągnąć kilka naklejek z mojej GSX600f. Czytałem, że wystarczy suszarka do włosów/opalarka (z umiarem) i naklejki schodzą, a potem zabaw a ze ściągnięciem kleju. Myślicie, że uda mi się zdjąć te naklejki bez żadnego uszczerbku na moto? Trochę już na nim zalegają, bo to rocznik 96. Bawił się ktoś w to już kiedyś?
-
Gioconda - Świeżak
Klej został tylko w śladowych ilościach na brzegach, szmatka, ciepła woda z płynem i jazda, później całość pastą polerską.
Pamiętaj, żeby dobrze grzać i baaaaaaaaaardzo powoli odklejać, milimetr po milimetrze i cały czas suszarka. Jak się będziesz śpieszył to też odkleisz, ale klej zostanie pod całą powierzchnią naklejek a nie tylko na rantach - przynajmniej ja tak miałem.
Pamiętaj, żeby dobrze grzać i baaaaaaaaaardzo powoli odklejać, milimetr po milimetrze i cały czas suszarka. Jak się będziesz śpieszył to też odkleisz, ale klej zostanie pod całą powierzchnią naklejek a nie tylko na rantach - przynajmniej ja tak miałem.
-
Vergon - VIP Åšcigacz.pl
opalarką czy suszarką daje rade ;D byle opalarką z rozsądkiem bo rzeczywiscie potem moze cos pofałdować, cos potopić ;D
jeszcze kwestia czy naklejka na lakierze czy pod. bo jak pod to raczej za ciekawie to potem wyglÄ…dac nie bedzie.
ale zawsze potem pastą polerską podleciec i nie powinno sie znacznie róznic ( pod naklejką masz fabryczny lakier na reszcie wypłowiały od słonca wiec róznica jakastam moze byc )
jeszcze kwestia czy naklejka na lakierze czy pod. bo jak pod to raczej za ciekawie to potem wyglÄ…dac nie bedzie.
ale zawsze potem pastą polerską podleciec i nie powinno sie znacznie róznic ( pod naklejką masz fabryczny lakier na reszcie wypłowiały od słonca wiec róznica jakastam moze byc )
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości