Zobacz wątek - problemy z wyjętym zaworem exup i nie tylko
NAS Analytics TAG

problemy z wyjętym zaworem exup i nie tylko

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

problemy z wyjętym zaworem exup i nie tylko

Postprzez piku » 26/6/2007, 19:06

Witam serdecznie potrzebuje porady kupiłem yamahe fzr 1000 z 1991 roku postukiwał mi zawór exup jak się pózniej okazało spowodowane to było brakiem tulejki miedzianej na jednej ze stron zaworu lecz nie o to chodzi .Wyjołem zawór całkowicie i chciałem zapytać czy ktoś może mial doczynienia z takim moto bez tego zaworu ,czy jest możliwe wyregulowanie gażników bez tego zaworu ,wiem po co jest on zakładany w celu zwiększenia momentu na średnich obr.U mnie jeszcze jek był zamontowany miał motocykl ogromną dziurę w obrot po zdemontowaniu jest o wiele lepiej,lecz pojawiła się przypadłość ,po odpaleniu na zimnym silniku palą3gary 4ty załancza się po nagrzaniu ,w międzyczasie strzelając delikatnie w tłumik .Czy może to być spowodowane brakiem tego zaworu czy raczej coś innego na przykład żle wyregulowane zawory lub gażniki .Zgóry dziękuje proszę o wyrozumiałośc pozdrawiam Marcin z Pabianic
piku
Świeżak

Postprzez andryj » 26/6/2007, 21:45

ja jeździłem troche z otwartym exupem i chodził normalnie tylko troche słabszy był, a gaźniki miałem regulowane bez działającego zaworu. sprawdz zawory i gaźniki a exupem sie nie przejmuj
andryj
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 18 gości

na górê