Zobacz wÄ…tek - olej
NAS Analytics TAG

olej

Wszelkie dyskusje o motocyklach onroad.
Milośnikow enduro, crossu, skuterów motorowerów oraz motocykli o pojemności do 125 ccm zapraszamy do działów niżej.
_________

olej

Postprzez kuberator » 26/6/2007, 11:13

witam! mam takie pytanie: mam suzuki GSX600F kupiłem go w marcu. W silniku był olej Texaco, motex 4T-X 10W40 a wlałem platinum 10W50 4T pełny syntetyk. nie wiem czy dobrze zrobiłem. czy moge jezdzic na tym oleju czy nie za bardzo?. przejechałem na nim 400km i jest ok. prosze o odpowiedz
kuberator
Świeżak

Postprzez hefron » 26/6/2007, 12:12

Zależy jaki rocznik motocykla i jak dlugo jeździl na tym półsyntetyku. Jeśli jest dotarty i sporo eksploatowany na oleju półsyntetycznym to zrobileś źle. Jeśli zaś przestawiłeś się na olej syntetyczny we wczesnym wieku motocykla to powinno być ok. Z drugiej strony ja bym lał taki olej jak jest napisane w manualu, a nie zastanawiał się czy może wlać taki czy inny "a może będzie dobrze".
hefron
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez pinkfloyd » 26/6/2007, 13:25

hefron dobrze gada, a ja mam prośbe powiedz coś jak ci sie nią jeździ, czy zadowolony jesteś, jak silnik skrzynia, bo podoba mi sie to moto i po cb 500 mysle albo thundercata, albo własnie gsxF, albo cbrF
Money, get away.
Get a good job with good pay and you're okay.
pinkfloyd
Świeżak

Powrót do Motocykle

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości

na górê