stacyjka FZ6 N problem
• Strona 1 z 1
stacyjka FZ6 N problem
Niedawno kupiłem Yamahe FZ6 N z 2004 roku. Mam taki problem bo nie wiem czy się jeszcze nie nauczyłem czy to usterka. Chodzi o to że mam problem z załączeniem zapłonu, tj. przekręceniem kluczyka w pozycję ON. Kluczyk się blokuje i nie chce się przekręcić, a jak mi się już uda to nie wiem jak to zrobiłem.. Próbowałem dociskać, i bez nacisku i nie mogę techniki wyczaić.
Więc poradźcie czy to usterka czy jest jakiś magiczny sposób na to, inny niż 'fart'
Dzięki, pozdrowionka
Więc poradźcie czy to usterka czy jest jakiś magiczny sposób na to, inny niż 'fart'
Dzięki, pozdrowionka

- Figo Fagot
- Świeżak
Nie, nie włącza blokady
Mam w swojej Kawie tak samo. Spróbuj tak:
Wciskasz kluczyk i zwalniając wciśnięcie przekręcasz. Wszystko z wyczuciem i po pewnym czasie będziesz to robił bezbłędnie
Czyli wciskasz jak do zablokowania kierownicy i odpuszczając to wciśnięcie próbujesz przekręcić, wszystko z wyczuciem ;P I daj znać czy pomogło

Wciskasz kluczyk i zwalniając wciśnięcie przekręcasz. Wszystko z wyczuciem i po pewnym czasie będziesz to robił bezbłędnie

Czyli wciskasz jak do zablokowania kierownicy i odpuszczając to wciśnięcie próbujesz przekręcić, wszystko z wyczuciem ;P I daj znać czy pomogło

Kawasaki ZX600 '04
- zdano133
- Świeżak
Stacyjki lubia sie blokowac. Musisz kombinowac w jaki sposob zawsze zaskakuje. W moim bladym musze przekrecic lekko w lewo i dopiero w prawo na zaplon inaczej tez sie nie da.
Jak masz inny kluczyk to tez mozesz nim sprobowac.
Jak masz inny kluczyk to tez mozesz nim sprobowac.
929
-
cycu_rsko - Moderator
Nie wystarczy delikatnie poruszyć kierownicą Lewo-Prawo?
"ZX-10R" Ninja 2008 | http://bikepics.com/members/blackzx10r/
-
Black-Ghost - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 26 gości