Zobacz wątek - Problem z elektryką
NAS Analytics TAG

Problem z elektryką

i inne małe pojemności
_________

Problem z elektryką

Postprzez patrol218 » 21/3/2013, 14:19

Witam

Posiadam Hondę MBX 80 i mam problem
mianowicie gdy podłączam akumulator to prąd nie dochodzi do świateł
Instalacja wydaję się w porządku,wszystkie kable są zdrowe ;)
I jeszcze jedno w którym miejscu znajduje się uziemienie w ramie ?
Z instalacji wychodzą 3 kable czerwony,zielony i zielony z gniazdem.
patrol218
Świeżak
 
Posty: 8
Dołączył(a): 6/2/2013, 15:51
Lokalizacja: Świebodzin


Postprzez klopsxD » 26/3/2013, 17:28

nie pamietam jak jest dokladnie w tej hondzie jest ale zacznij od sprawdzenia bezpiecznikow jesli to nie pomoze to rozkrec lewa kostke w ktorej masz przelaczniki od swiatel wez kawalek drucika i do lutow poprzykladaj co spowoduje zamkniecie obiego a co za tym idzie zapalenie sie swiatel jesli nadal nie beda dzialac to zdejmij przednia czache wez miernik i posprawdzaj czy idzie wogole napiecie do zarowek jesli idzie to posprawdzaj czy kazda z koncowek ma dobry styk z koncowkami w kloszu. a co do uziemienia masz jedna na cala instalacje- jak masz fajke na swiecy to pojdz po kablu od fajki i powinienes znalezc uziemienie. pozdrawiam Civas
Suzuki GsxR 750. kawasaki zzr 1100.
klopsxD
Świeżak
 
Posty: 53
Dołączył(a): 26/3/2013, 15:29
Lokalizacja: warszawa

Postprzez patrol218 » 29/3/2013, 09:37

Wielkie dzięki,zrobiłem jak napisałeś i działa :)
patrol218
Świeżak
 
Posty: 8
Dołączył(a): 6/2/2013, 15:51
Lokalizacja: Świebodzin

Postprzez klopsxD » 30/3/2013, 18:15

Nie ma za co :) pozdrawiam
Suzuki GsxR 750. kawasaki zzr 1100.
klopsxD
Świeżak
 
Posty: 53
Dołączył(a): 26/3/2013, 15:29
Lokalizacja: warszawa



Powrót do Motorowery do 50 ccm



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości




na gr