Silnik leżący a stojący
• Strona 1 z 1
Silnik leżący a stojący
Witam.
Które silnik są bardziej wytrzymalsze i ogólnie lepsze, silnik stojący czy silnik leżący ?
chodzi mi głównie o crossa diabolini 125 z silnikiem stojącym.
dział mechanika to nie tylko niesprawności.
problem który poruszyłeś jest strikte mechaniczny.
na przyszły raz proponuję pomyśleć czego dotyczy temat, który chcesz poruszyć i umiescić w stosownym dziale.
m.
Które silnik są bardziej wytrzymalsze i ogólnie lepsze, silnik stojący czy silnik leżący ?
chodzi mi głównie o crossa diabolini 125 z silnikiem stojącym.
dział mechanika to nie tylko niesprawności.
problem który poruszyłeś jest strikte mechaniczny.
na przyszły raz proponuję pomyśleć czego dotyczy temat, który chcesz poruszyć i umiescić w stosownym dziale.
m.
- kaczy17
- Świeżak
Durtiv ale on się pyta poważnie
Wiem że silniki w chińskich sprzętach są nie najgorsze, gorzej z ramą ale biorąc pod uwagę to że grawitacja przyciąga tłok wybrałbym ten z cylindrem w górę. Ale wcześniej spojrzał bym czego jest więcej w tej pojemności (a z tego co pamiętam to z cylindrem do przodu). A i tak jak kupisz chinola to będziesz narzekał na wszystko oprócz silnika 

sx 200 | chomikuj.pl/godzillaaaa | http://schematy.netai.net
-
kris514 - VIP Åšcigacz.pl
kris - niestety. te z pionowym to padaki totalne. te leżace są genialne jak na to że są chinskie. mam taki i są na prawde mocne, fakt oryginalnie to syf z masłem. ale po przeróbkach mozna fajny silnik mieć
własnie robie mały projekt enduro z tym silnikiem leżącym w planach jest montaż podkręconej 140stki. miło bedzie oglądać wiekszość 500-600 cm obstawianych ze swiateł
kazdy silnik chinski ejst na bazie jakiegos japonca. ale te pionowe słabo im wychodziły zwłaszcza te tanie. te drozsze np cieczaki wiem że są nieco wytrzymalsze. a te na popychaczach w oryginale japonskim nie do zabicia, w chińszczyźnie porażka
i z tego co sie orientowałem to częsci są tansze do leżaka

kazdy silnik chinski ejst na bazie jakiegos japonca. ale te pionowe słabo im wychodziły zwłaszcza te tanie. te drozsze np cieczaki wiem że są nieco wytrzymalsze. a te na popychaczach w oryginale japonskim nie do zabicia, w chińszczyźnie porażka
i z tego co sie orientowałem to częsci są tansze do leżaka
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
tu nie chodzi o konstrukcje - która lepsza, bo to wiadomo jak napisałes zalezy od konstrukcji
tylko o konkretne w zasadzie 2 możliwe silniki chinskie bazowane na japoncach. masz do wyboru albo leżący z hondy cub itp... albo z suzuki jak pamietam stojący.
tylko o konkretne w zasadzie 2 możliwe silniki chinskie bazowane na japoncach. masz do wyboru albo leżący z hondy cub itp... albo z suzuki jak pamietam stojący.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 34 gości