Zobacz wątek - Aprilia rs 50 (źle ułożona przeciwwaga na wale)
NAS Analytics TAG

Aprilia rs 50 (źle ułożona przeciwwaga na wale)

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Aprilia rs 50 (źle ułożona przeciwwaga na wale)

Postprzez Piatek » 8/3/2013, 10:25

Witam znalazłem ogłoszenie na allegro z tym że motocykl nie jest sprawny, "Wadą jest to, że została źle ułożona przeciwwaga na wale.

Rozrusznik został również (przez tego samego mechanika) przyklejony do silnika i nie odpala na dotyk."

Orientuje się ktoś ile może kosztować naprawa ?
Piatek
Świeżak

Postprzez fzr » 8/3/2013, 13:45

Gdyby to był jakiś litrowy silnik to problem by był, ale nie przy 50, tym bardziej 2-sów, jeżeli kiedykolwiek odkręcałeś jakieś śrubki to powinieneś sobie poradzić, wystarczy mieć minimum zdolności manualnych ( czyt. trzymanie klucza w ręku) i samemu sobie można to zrobić, a jak coś,k to masz do dyspozycji w internecie serwisówki, dodam że roboty przy tym nie wiecej niż 2 dni ( z przerwami na piwko of course :D )
fzr
Bywalec

Postprzez Piatek » 8/3/2013, 17:29

naprawa tych dwóch rzeczy jest taka prosta ?? :) dodam że nigdy nie miałem styczności z naprawami motocykli :)
Piatek
Świeżak

Postprzez fzr » 8/3/2013, 17:59

heh, skoro nigdy nie trzymałeś klucza w ręku, to będziesz miał problem, mechanik to zrobi w ciągu jednego dnia, a za usługę zaśpiewa tak, jakby rozbierał kombajn na części pierwsze, wiem co mówię, takie drobnostki robi się samemu, chyba że ktoś ma gruby dolar w portfelu i chce podreperować budżet jakiegoś warsztatu
Pozdrawiam
fzr
Bywalec

Postprzez Piatek » 8/3/2013, 19:12

hehe nie no klucz umiem trzymać, poza tym mam paru kumpli którzy znają się na moto i pomogą :)
Piatek
Świeżak

Postprzez fzr » 8/3/2013, 19:51

nie pamiętam dokąłdnie jak to idzie, ale ,,chyba" przeciwwaga wchodzi na frez, nie wiem teraz dokładnie, bo jeśli nakłada się bez frezu na wał, to pamiętaj,że trzeba wsadzać od razu idealnie prosto, żadnych korekt ani krecenia nie można robić na wale, bo będzie luz i nanic
fzr
Bywalec

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości

na górê