Brak ładowania w enduro diabolini xb-33!!!
• Strona 1 z 1
Brak ładowania w enduro diabolini xb-33!!!
Posiadam diabolini xb-33. Ma on domontowane migacze. Zakupiłem go rok temu w lato i przez 1,5 miesiąca pojeździłem lecz pod koniec sezonu padał mi coraz częściej akmulator. Zakupiłem więc nowy i dalej jeździłem ale w końcu co podładowałem akmu to 5km i muszę ładować na nowo! Mierzyłem napięcie i wynosi 12V na małych obrotach i 13 na wysokich. Wymieniłem regulator napięcia, cewkę oraz wyciągnąłem całe okablowanie i sprawdziłem czy wszystkie kable przewodzą prąd. Wszystko jest ok. Nie wiem dlaczego tak się dzieje, że mam takie małe ładowanie!!! Proszę pomóżcie bo już nie wiem co robić!
- Dani3llos
- Świeżak
cos musisz xle robić skoro wymieniłes juz wszystko. ja bym puscił nowe przewody oryginalne są bardzo słabej jakości. skoro aku, regulator, i stojan jest ok, i ma zauwazalne ładownie to musi sie aku ładować...
chyba że masz gdzieś "złodzieja " prądu i na postoju ciagle ci cos brąd zabiera. np przetarte przewody, masz podpięty np alarm ?
chyba że masz gdzieś "złodzieja " prądu i na postoju ciagle ci cos brąd zabiera. np przetarte przewody, masz podpięty np alarm ?
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
Alarmu nie mam ale jest elektryczny wyświetlacz. A co do "złodzieja" prądu to chyba znalazłem bo miałem dwa razy połączone ze sobą 3 kable i nie były zaizolowane dokładnie, ale były w takiej plastikowej rurce, która chowała wszystkie kable biegnące przy ramie.
Znalazłem też takie małe pudełeczko z napisem flasher na 12,5v i nie wiem o co chodzi!!! Co to jest i czy to powinno tam być... Znaczy powinno ale od czego to jest i co robi? POMOŻE KTOŚ???
ProszÄ™ przeczytaj regulamin jeszcze raz
teraz zrobiłem za ciebie edycję ale następny raz ostrzeżenie
senekkorzenna
Znalazłem też takie małe pudełeczko z napisem flasher na 12,5v i nie wiem o co chodzi!!! Co to jest i czy to powinno tam być... Znaczy powinno ale od czego to jest i co robi? POMOŻE KTOŚ???
ProszÄ™ przeczytaj regulamin jeszcze raz
teraz zrobiłem za ciebie edycję ale następny raz ostrzeżenie
senekkorzenna
- Dani3llos
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości