Zobacz wątek - Ciągłość ubezpieczenia
NAS Analytics TAG

Ciągłość ubezpieczenia

Przepisy, prawo
_________

Ciągłość ubezpieczenia

Postprzez achychychy » 7/3/2013, 16:51

Witam, jestem nowy na forum, przeglądając kolejne strony i w wyszukiwarce nie znalazłem podobnego tematu, dlatego powstał nowy, jeśli był to z góry przepraszam za swoją nieuwagę.
Mam delikatny może nie problem ale znak zapytania, a jako laik w kwestiach prawnych sam raczej nie dojdę do zrozumienia całej tej sytuacji, ponieważ chcę kupić pierwszy Motocykl i powstał dylemat tego typu, że wszystko mam upatrzone, podzwonione, jednak właściciel od którego chcę nabyć maszynę nie opłacił ubezpieczenia od września zeszłego roku, gdyż nie może już jeździć. proszę o odpowiedź, może ktoś miał podobną sytuację, że jeśli kupię od niego, to czy za zaprzestanie nie będę obciążony jakimś dodatkowymi kosztami? a chyba jak każdy nie chcę się wkręcić w jakieś dalekobieżne zobowiązania związane z urzędami itepe. Mam koleżankę pracującą w ubezpieczeniach i podobno po 2 tygodniach braku ubezpieczenia OC (jeśli się nie wyrejestruje pojazdu) to mogą się przyczepić i obciążyć jakimiś kosztami. proszę serdecznie o pomoc i z góry dziękuję za odpowiedzi.
Pozdrówki, A
achychychy
Świeżak

Postprzez power_bit » 7/3/2013, 19:50

Nie, za stare ubezpieczenie odpowiada stary właściciel. Ciebie interesuje ubezpieczenie od czasu kupna pojazdu.
Niektóre chwile, zapomina się przez całe życie
power_bit
VIP Åšcigacz.pl

Powrót do Prawo

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości

na górê