W czym jeździć latem?(upały)
• Strona 1 z 1
W czym jeździć latem?(upały)
Hej, mam od zeszłego roku(od końcówki sezonu) fz6.
Aktualnie jeżdżę w kurtce i spodniach tekstylnych polo.
Przypomniał mi się problem z zeszłego roku czyli że przy wyższej temperaturze(15-20 stopni i więcej) nie da się w tym wytrzymać. Jeśli nie jadę w miarę szybko a co dopiero gdy stoję chwilę w tych ubraniach momentalnie jestem mokry z potu.O ile z kurtki da się wypiąć podpinkę + jechać w częściowo rozpiętej to w spodniach ciężko wytrzymać o ile się nie jedzie w trasie ze caly czas jadę 90+ i owiewa mnie powietrze.
Główne pytanie: W czym najlepiej jeździć gdy jest ciepło?Są jakieś specjalne "lżejsze" tekstylne kurtki/spodnie który by się nadawały?Czy skóra się nadaje na lato?
Aktualnie jeżdżę w kurtce i spodniach tekstylnych polo.
Przypomniał mi się problem z zeszłego roku czyli że przy wyższej temperaturze(15-20 stopni i więcej) nie da się w tym wytrzymać. Jeśli nie jadę w miarę szybko a co dopiero gdy stoję chwilę w tych ubraniach momentalnie jestem mokry z potu.O ile z kurtki da się wypiąć podpinkę + jechać w częściowo rozpiętej to w spodniach ciężko wytrzymać o ile się nie jedzie w trasie ze caly czas jadę 90+ i owiewa mnie powietrze.
Główne pytanie: W czym najlepiej jeździć gdy jest ciepło?Są jakieś specjalne "lżejsze" tekstylne kurtki/spodnie który by się nadawały?Czy skóra się nadaje na lato?
- cup12552
- Świeżak
Jasiu123 napisał(a):W dobrze perforowanej skórze będzie ci zdecydowanie chłodniej
Chyba nie jeździłeś w dobrze wentylowanych tekstach (Modeka Roma, Held Tropic, Buse Sunday) Nie, że jestem przeciwnikiem skóry, ale teksty oferują równie wiele.
Niektóre chwile, zapomina się przez całe życie
-
power_bit - VIP Åšcigacz.pl
To polecacie jakiś konkretny model kombinezonu(1 lub 2 częściowego) który by się nadawał na temperatury z zakresu 15-25 stopni?
Bo te tekstylne ciuchy co mam najlepiej nadajÄ… siÄ™ na 10-15 stopni
ew.Same tekstylne spodnie a po prostu z kurtki wyjmę podpinkę i w częściowo rozpiętej będę jeździł jak się zrobi gorąco?Polecicie coś konkretnego?
Bo te tekstylne ciuchy co mam najlepiej nadajÄ… siÄ™ na 10-15 stopni

ew.Same tekstylne spodnie a po prostu z kurtki wyjmę podpinkę i w częściowo rozpiętej będę jeździł jak się zrobi gorąco?Polecicie coś konkretnego?
- cup12552
- Świeżak
Skóra Berik...
tylko nie schodze ponizej 100km/h.
A tak serio to mam tekstyl jeszcze ale srednio sobie radzi. Powiedzmy szrzerze albo smród albo krótki rekawek.

A tak serio to mam tekstyl jeszcze ale srednio sobie radzi. Powiedzmy szrzerze albo smród albo krótki rekawek.
-
Seba_ER5 - VIP Åšcigacz.pl
To kiepsko, nie schodząc poniżej 100km/h to też mógłbym w tych tekstylnych spodniach jeździć ale często po mieście jeżdżę i tam w większości jadę wolniej a cisnąc się w korkach to już wogole powoli.
W powyzszych postach ludzie pisali ze dobrze performowana skóra albo dobry tekstyl dają radę.
Mnie interesują albo spodnie tekstylne(bo w kurtce rozpiętej da się wytrzymać
albo kombinezon to wtedy skóra.Nie poleci nikt zadnego konkret modelu na wyższe temperatury typu 15-25?
W powyzszych postach ludzie pisali ze dobrze performowana skóra albo dobry tekstyl dają radę.
Mnie interesują albo spodnie tekstylne(bo w kurtce rozpiętej da się wytrzymać
albo kombinezon to wtedy skóra.Nie poleci nikt zadnego konkret modelu na wyższe temperatury typu 15-25?
- cup12552
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 18 gości