Piaggio X9 125 2003r.
• Strona 1 z 1
Piaggio X9 125 2003r.
Witam. Mam problem ze ściągnięciem dekla od przekładni. Gdy juz odkręce wszystkie śruby, pozostaje mi tylko pod zaślepka plastikową duża narętka, gdy ją próbuje odkręcić kolo sie kreci i nie wiem co zrobić.
- bikerx9
- Świeżak
Musisz odkręcić tą śrubę kluczem pneumatycznym. Można też zablokować dzwon wkładając tam jakiś pręt metalowy w otwory pod śrubą ale to jest troche ryzykowne bo obudowa jest z aluminium a poza tym można uszkodzić sprzęgło. Najlepiej jak zaopatrzysz się w taki klucz pneumayczny/elektryczny albo pojedziesz do jakiegoś mechanika
- ninja250rrrr
- Świeżak
Chcesz przeciwtalerz odkręcić tak? NIe rób tego żadnym pnełmatem, tylko kluczem, śróbokrętem zablokuj i wtedy odkręć. Jak zaczniesz odkręcać "x" razy pnęumatem to pójdą frezy i wał do wymiany albo przeróbka na mniejszy gwint. Odłóż 50 zł i lepiej kup klucz do blokady wariatora.
- mater13
- Świeżak
mater13 napisał(a):Chcesz przeciwtalerz odkręcić tak? NIe rób tego żadnym pnełmatem, tylko kluczem, śróbokrętem zablokuj i wtedy odkręć. Jak zaczniesz odkręcać "x" razy pnęumatem to pójdą frezy i wał do wymiany albo przeróbka na mniejszy gwint. Odłóż 50 zł i lepiej kup klucz do blokady wariatora.
Od kiedy dekiel przekładni to jest wariator, i od kiedy wariator ma pare śrub ? Pierwsze słysze ale ok
- ninja250rrrr
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości