HJC FG-15
• Strona 1 z 1
HJC FG-15
Właśnie przymierzałem najnowszy model HJC FG-15. S wchodzi na głowę ciasno i czuje , że policzki aż utrudniają zamknięcie szczęki, ale też nie tak, że jej nie mogę domknąć. Ogólnie w bardzo fajnej cenie, tylko mam jedno pytanie. W modelu z zeszłego sezonu przy przymierzaniu czułem, że coś mnie lekko uwiera z tyłu głowy. A w tym (nowszym) już tego nie ma- tzn. czuje kask na głowie, ale bez żadnych wyraźnych ucisków. Możliwe, że wnętrze się zmieniło? Bo nie chciałbym sam się wkopać na minę z niewygodnym kaskiem.
-
Gioconda - Świeżak
Kształt skorupy mógł się zmienić w nowym modelu. Kształt głowy raczej Ci się nie zmienił
Ktoś ze znawców HJC może odpowie, czy HJC posiada wkładki policzkowe o różnych grubościach, tak jak to się ma w przypadku kasków Shoei. Wtedy wymieniłbyś wkładkę policzkową na chudszą i kask leżałby idealnie.

Ktoś ze znawców HJC może odpowie, czy HJC posiada wkładki policzkowe o różnych grubościach, tak jak to się ma w przypadku kasków Shoei. Wtedy wymieniłbyś wkładkę policzkową na chudszą i kask leżałby idealnie.
-
Hyde - Bywalec
Ale jaka szczęka ?? Fg15 to integral.
Minimalne zmiany są w kaskach. Przymierzając nowy również masz nierozbite wnętrze co się przystosuje po pewnym czasie.
http://www.motorcycle-superstore.com/14 ... elmet.aspx
coś takiego niby jest, czy można kombinować z rozmiarami nie weim.
Minimalne zmiany są w kaskach. Przymierzając nowy również masz nierozbite wnętrze co się przystosuje po pewnym czasie.
http://www.motorcycle-superstore.com/14 ... elmet.aspx
coś takiego niby jest, czy można kombinować z rozmiarami nie weim.
- hubi199
- Bywalec
hubi199 napisał(a):Przymierzając nowy również masz nierozbite wnętrze co się przystosuje po pewnym czasie.
Skorupa może dopasować się do kształtu głowy, ale nie musi.
Ja w swoim kasku jak się dopasowywał, miałem dociśnięte policzki w takim stopniu, że przygryzałem sobie policzki od środka.
-
Hyde - Bywalec
-
Seba_ER5 - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości