Zobacz wÄ…tek - Problem z doborem kombinezonu
NAS Analytics TAG

Problem z doborem kombinezonu

Jakie rękawice, kask, gmole?
_________

Problem z doborem kombinezonu

Postprzez MsK » 6/3/2013, 11:50

Mam mały problem z dobraniem kombinezonu do proporcji ciała, mianowicie mierzyłem rozmiary 50 z Alpinestars, Adrenaline, oraz Berika - wszystkie skórzane.
Problem wygląda tak, że wszystkie kurtki 50 są luźne z przodu w dolnej części (czego nie powinno być), ponieważ jestem chudy, a natomiast na plecach (na odcinku tzw. motyli) są trochę ciasne, ale myślę że to już by mogło tak zostać, ta skóra by się trochę poddała.

Nadmienię tylko,że mierzyłem kurtkę wykonaną z Coredury, również rozmiar 50 i była dobrze dopasowana, plecy trochę mniej opinała, z przodu nie było luzu jak w skórzanych, ale w tym problem, ze chce tylko skórzane kombi, ponieważ tekstylny już posiadam ;)

I właśnie utknąłem w martwym punkcie, jak dobrać odpowiedni kombinezon/rozmiar...
JakieÅ› sugestie?
Odważni nie żyją WIECZNIE
Ostrożni nie żyją WCALE!
MsK
Świeżak

Postprzez Insekt » 6/3/2013, 15:51

Ja musialem sobie u krawca rozszerzac kombi... Niestety silownia nie pomaga w dobieraniu kombiaka, poszukaj jeszcze - krawiec to ostatecznosc.
r6 2001 -----> cbr 1000rr 2014
Insekt
Świeżak

Postprzez MsK » 6/3/2013, 16:10

Oooo już jakiś trop - krawiec! Dzięki za podpowiedź :) Niestety kombi tylko na sezon szukam, ponieważ zamierzam nadal rosnąć i w następnym, będę zmuszony raczej zaopatrzyć się w inny ;)
Spodnie mógłbym się pokusić na 50 ze względu na to, iż gdy wsiadłem na motocykl przylegały baardzo, bardzo dopasowanie na łydkach i w udach, chociaż w pasie troche luzu zostało, co da się paskiem dociągnąć ;)

Niestety nie zrezygnuje z siłowni na rzecz Pasji, wręcz chce to jak najbardziej pogodzić.
W ostateczności kupie najszersza 50 i u krawca spróbuje poprzerabiać ;)
Odważni nie żyją WIECZNIE
Ostrożni nie żyją WCALE!
MsK
Świeżak

Postprzez Insekt » 6/3/2013, 18:05

Rób przysiady :wink: Ja wlasnie najwiekszy problem z udami mialem i z klatka. Teraz mi jest b.wygodnie tylko tak naprawde nie mam zadnej gwarancji czy przy szlifie te szwy od razu sie nie porwą co mi pani krawiec robila.
r6 2001 -----> cbr 1000rr 2014
Insekt
Świeżak

Postprzez Miczab » 6/3/2013, 22:11

Jaki krawiec do kombi skórzanego?!
Kaletnik chyba.
Miczab - Twój partner w motozakupach ;)
Miczab
Administrator

Powrót do Akcesoria motocyklowe

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

na górê