Zobacz wÄ…tek - LS2 FF 350 - wymiana szybki
NAS Analytics TAG

LS2 FF 350 - wymiana szybki

Jakie rękawice, kask, gmole?
_________

LS2 FF 350 - wymiana szybki

Postprzez Proximat3 » 5/3/2013, 06:09

Witam,

Mam pytanko odnośnie wymiany szybki w niedawno zakupionym LS2 FF350, kask kupiłem dla ewentualnego pasażera w przecenie za ok. 150zł. Natomiast nie widzę tam systemu do szybkiej wymiany szybki, na naklejce znajdującej się na szybce czytamy "You may wish to remove the visor. However, the visor is designed so that it can be raised, but not FULLY removed IN USE".

Ja z tego rozumiem, że "podczas jazdy" nie da rady wymienić szybki, nie ma tu zatyczek jak w moim Cabergu, ale nie chce mi się wierzyć, że jak szybka będzie już podrapana nic z tym nie można zrobić. Po obu stronach szybki widać śrubki po 1 na stronę, ale nie da się ich odkręcić, gdyż są jakby zabudowane przez nią, mógłbym nawiercić tworzywo i spróbować ją wymienić?

Obrazek

Tak wygląda mój kask, dziękuję z góry za pomoc i LwG.[/img]
Proximat3
Świeżak

Postprzez pamoz » 5/3/2013, 07:53

Szybę bez problemu się wyjmuje ,bez użycia narzędzi.Po bokach widać mechanizm .Unosisz szybę ,ustawiasz w odpowiedniej pozycji ,tak aby "ząbek"zawiasu znalazł się w widocznym wycięciu i podciągasz coś w rodzaju zaczepu.Nie wiem czy zrozumiale napisałem ,ale trochę pokombinujesz i się na pewno uda.Nic nie trzeba wiercić.
pozdr.
biegacz
pamoz
Świeżak

Postprzez power_bit » 5/3/2013, 11:19

Dowaliłeś z tym wierceniem :twisted: Tak jak wyżej, szybkę wyjmuję się w 10 sec bez użycia narzędzi :wink:
power_bit
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Proximat3 » 6/3/2013, 05:32

OK ogarnąłem, dzięki za pomoc :D
Temat do zamknięcia :)
Proximat3
Świeżak

Powrót do Akcesoria motocyklowe

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 16 gości

na górê