JAK SPRAWDZIĆ
• Strona 1 z 1
JAK SPRAWDZIĆ
Jak sprawdzić motocykl (zx6r 00’) sprowadzony z Niemiec czy nie jest kradziony na Komedzie udzielili mi informacji że nie majÄ… możliwoÅ›ci sprawdzenia i jakich dokumentów powinienem zażądać od sprzedajÄ…cego do tego motoru bo mam pewne obawy (zaznaczam że motor nigdy nie byÅ‚ rejestrowany w Polsce)
- arskottt
- Świeżak
Jestem pewien w 100 %,że mają obowiązek sprawdzić.
Dzwonisz lub idziesz na komendę,podajesz numer ramy motocykla i mają obowiązek odpowiedzieć czy jest kradziony.To samo z samochodem.Jest tylko pewien problem.Jeżeli motocykl figuruje w bazie pojazdów ukradzionych to musisz podać skąd masz numery takiego motocykla.Jeżeli nie ujawnisz to będziesz karany za paserstwo.
Można ściemniać,że gdzieś w internecie był podany,albo w gazecie,ale nie wiesz gdzie.To już na własną odpowiedzialność.
Dzwonisz lub idziesz na komendę,podajesz numer ramy motocykla i mają obowiązek odpowiedzieć czy jest kradziony.To samo z samochodem.Jest tylko pewien problem.Jeżeli motocykl figuruje w bazie pojazdów ukradzionych to musisz podać skąd masz numery takiego motocykla.Jeżeli nie ujawnisz to będziesz karany za paserstwo.
Można ściemniać,że gdzieś w internecie był podany,albo w gazecie,ale nie wiesz gdzie.To już na własną odpowiedzialność.
- Labiss
- MEGA TROLL
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości