Dylemat - tanie kombi tekstylne vs. "dobra" skóra + je
• Strona 1 z 1
Dylemat - tanie kombi tekstylne vs. "dobra" skóra
Witam. Miał ktoś może kiedyś stycznośc z tą kurtką i tymi spodniami ?
http://online4-biker.com/pl/p/4-TEX/69
http://online4-biker.com/pl/p/4-TEX-pant/103
http://online4-biker.com/pl/p/4-TEX/69
http://online4-biker.com/pl/p/4-TEX-pant/103
Ostatnio edytowano 1/3/2013, 19:03 przez maciooo19, łącznie edytowano 1 raz
- maciooo19
- Świeżak
power_bit napisał(a):Problemem będzie brak odpowiedniej wentylacji, kiedyś miałem kombi ozoniacza i po 30 min w słońcu byłem zlany potem jak pedofil w disneylandzie.
hahahahahahahaha jakie porównanie

mam kilka pytań
1. jak jest w skórze? też tak gorąco?
2. lepiej zamiast kombi tekstylnego (tego co podałem) kupić np. kurtke tschula skóre za ok. 500zł i jeździć na razie w jeansach a potem dokupić tekstylne spodnie ?
bo nie jest musem jak dla mnie kupic kombi całe, najważniejsza kurtka, spodnie za miesiąc, dwa..
- maciooo19
- Świeżak
Zacznijmy od tego na jakim motocyklu jeździsz?
Skóra jest dobra, ale mniej uniwersalna, perforowana daje rade w gorące dni, ale jesienią mimo odzieży termoaktywnej jest zimno. Do kurtki skórzanej nie pasują spodnie tekstylne, możesz kupić skórę + janasy motocyklowe. Ja preferuje tekstylia ze względu na uniwersalność właśnie (podpinki, membrany, kieszenie) jednak do jazdy bardziej sportowej wolałbym coś ze skóry. Na jeansy np. mottowear musisz położyć ok 400zł do tego kurtka np. tschul 500zł (wersja ekonomiczna) Jeżeli chodzi o teksty będzie wyglądało podobnie, tu szukaj czegoś z buse, held, modeka.
Skóra jest dobra, ale mniej uniwersalna, perforowana daje rade w gorące dni, ale jesienią mimo odzieży termoaktywnej jest zimno. Do kurtki skórzanej nie pasują spodnie tekstylne, możesz kupić skórę + janasy motocyklowe. Ja preferuje tekstylia ze względu na uniwersalność właśnie (podpinki, membrany, kieszenie) jednak do jazdy bardziej sportowej wolałbym coś ze skóry. Na jeansy np. mottowear musisz położyć ok 400zł do tego kurtka np. tschul 500zł (wersja ekonomiczna) Jeżeli chodzi o teksty będzie wyglądało podobnie, tu szukaj czegoś z buse, held, modeka.
-
power_bit - VIP Ścigacz.pl
power_bit napisał(a):Zacznijmy od tego na jakim motocyklu jeździsz?
Czemu uważasz, że do kurtki skórzanej nie pasują spodnie tekstylne? Ja jeżdżę w takim zestawi i jest mi bardzo wygodnie. Spodnie i kurtkę mam od dainese więc można je spiąć ze sobą.
Co do tego, że w lato jest w skórze gorąco, a jesienią zimno to potwierdzam ;(
-
exaco - Świeżak
No tak mi się wydaje chociaż ja mówiąc szczerze wolę jeździć w skórzanej kurtce niż tekstylnej. Skóra jest lepiej dopasowana i czuje się w niej trochę bezpieczniej - to pewnie czysto subiektywne odczucie, bo tekstyl ma podobną ilość protektorów itp.
W każdym razie jaki zestaw byś nie kupował to staraj się kupić spodnie i kurtkę tej samej firmy, aby zamek spodni pasował do kurtki...
W każdym razie jaki zestaw byś nie kupował to staraj się kupić spodnie i kurtkę tej samej firmy, aby zamek spodni pasował do kurtki...
-
exaco - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe