[Aktualności] Nowe prawo jazdy na motocykl - jak...
• Strona 2 z 2 • 1, 2
We Wrocku jest komedia z placem w WORD-zie, próbe omijania przeszkody robi się po dłuższej przekątnej placu manewrowegoKomentatorzy napisał(a):Ja chciałem się zapisać teraz na prawo jazdy A2 ale co się okazuje że szkoły jazdy na razie nie są przygotowane na zmiany (nie wiedzą jakie motocykle mają zakupić itp.) w Kłodzku nie wiadomo czy w ogóle będzie można jeszcze robić prawo jazdy na motocykl bo powodem jest to że plac manewrowy jest za mały ,a nowe przepisy uwzględniają nowe manewry , prawdopodobnie będzie tak że w Kłodzku nie będzie można już zdawać egzaminów i zostanie mi jeździć do Wałbrzych gdzie mam 60km do nie go lub Wrocław -100km :/ <br><hr>luka006<br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
kurs zachowuje ważność bezterminową, teoria 6 m-cy od zdania egzaminu, przy czym okres zamrożony na czas przerwy, czyli liczymy od 2 Kwietnia jeśli WORD-y potwierdzą termin<br><hr>asKomentatorzy napisał(a):to że na nowej praktyce to było wiadomo od dawna, ale to nie znaczy, że mamy przechodzić kurs od nowa, o tym była mowa. Jedyne czym moge was i siebie pocieszyć, to że termin ważności teorii będzie dłuższy, tzn jeżeli zdawałam 16 stycznia, to nie liczymy od tego dnia, a od dnia kiedy będą wznowione egzaminy praktyczne. <br><hr>Oksa<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Również jestem w takiej sytuacji, że zdałem teorię w zeszłym roku i nie zdążyłem z egzaminem praktycznym. Teraz muszę zdawać na nowych zasadach. Jakby nie mogli zrobić czegoś takiego, że gdy ktoś kończył kurs na starych zasadach to zdawałby na starych zasadach a nie na nowych. I orientuje się ktoś, jakie motocykle będą w WORD Opole? Takie same jak w innych WORD'ach? I najważniejsze: jaka marka i model? <br><hr>Nomad
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Ludzie co to za problem zajrzeć do wyników przetargów, w Opolu wygrała poniższa firmaKomentatorzy napisał(a):Również jestem w takiej sytuacji, że zdałem teorię w zeszłym roku i nie zdążyłem z egzaminem praktycznym. Teraz muszę zdawać na nowych zasadach. Jakby nie mogli zrobić czegoś takiego, że gdy ktoś kończył kurs na starych zasadach to zdawałby na starych zasadach a nie na nowych. I orientuje się ktoś, jakie motocykle będą w WORD Opole? Takie same jak w innych WORD'ach? I najważniejsze: jaka marka i model? <br><hr>Nomad<br>
Firma Handlowo-Usługowa V2 Beata Bizoń ul. Kotorska 16, 46-023 Węgry oferta za 127000 z haczykiem
Ponieważ jest dealerem Yamahy, to pewnie będą to Yamahy xj6<br><hr>mufka
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
W Bydgoszczy przetarg z ulubionym kryterium cena 100% wygrała firma Uni-Car dealer Yamahy,Komentatorzy napisał(a):Witam, gdzieś około 22 października udałem się do WORDU w Bydgoszczy, tam Pani zapisała mnie na samą teorię bo na praktykę już nie było MIEJSCA na 8 listopada, powiedziała że jak zdam teorie mam przyjść i zapisać się na praktykę!!! Zdałem teorie za 1 razem poszedłem się więc zapisać na praktykę i się okazało że nie ma już miejsca a egzaminy są do 4 grudnia.Ogólnie ubiegałem się o zapisanie mnie na praktykę praktycznie codziennie i nie udało się.Kolegi intruktor poszedł do wordu i zapisał go na następny dzień... Gdzie tu jest *** sprawiedliwość?? I niestety na stronie wordu było napisane że od 28 wznawiają zapisy, dzisiaj byłem i te kur... powiedziały mi że jeszcze nie zapisują i że będzie informacja na stronie, po powrocie z wordu do domu patrze na stronkę a tam że od 18 marca wznawiają (może). Teraz się jeszcze dowiaduje że będę zdawać na nowej praktyce to idzie dostać szału... pozostaje mi na razie jazda bez prawka ..|.. <br><hr>Bercikbdg<br>
Honda wypadła z przetargu bo zaoferowali widlaki zamiast rzędówki<br><hr>mufka
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
autorowi chodziło o to, że do pewnego opanowania większej pojemności będzie potrzeba około 20h jazdy, więc część praktyczna kursu od zera<br><hr>mufkaKomentatorzy napisał(a):To nie prawda, że "musi się udać na zupełnie nowy kurs na prawo jazdy". Kurs jest ważny bezterminowo. Inna sprawa, że zmiana kryteriów egzaminu, oznacza doszkolenie na własną rękę.<br><hr>MAH<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Nie głupota tylko nowa Ustawa i nowe Rozporządzenie Ministra Transportu, przysłowiowy konik Vice Ministra Jamruziewicza.Komentatorzy napisał(a):co? :O
ja właśnie jestem w podobnej sytuacji! zdałem teorie w zeszłym roku i teraz mam w planach zdawać praktykę, przynajmniej miałem... To jest głupota co się dzieje! <br><hr>sosen<br>
Wszyscy wiedzą, że ustawa jest do chrzanu, ale poza jednostkami które piszą do RPO nikt nie podnosi głosu. OSK dopiero jak im widmo krachu zajrzało w oczy biorą się za protesty<br><hr>mufka
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Ja zdawałem w grudniu teorię, a egzamin praktyczny został odwołany. Szkoła jazdy gdzie się uczyłem najprawdopodobniej dzięki nowym przepisom najprawdopodobniej w ogóle przestanie istnieć (za mało chętnych, żeby kupować nowy sprzęt). Dla mnie jest paranoją, że nie mogę zdać egzaminu na zasadach na jakich się do niego przygotowywałem a nie podszedłem do niego tylko dlatego, że został odwołany. Chciałem zacząć jeździć na motocyklu mając już prawo jazdy, ale chyba lepiej wyjdzie jak zakupię sprzęt wcześniej i sam się przygotuję do egzaminu.<br><hr>skinner1987
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Pisz do RPO o niezgodność z konstytucją<br><hr>saKomentatorzy napisał(a):Ja zdawałem w grudniu teorię, a egzamin praktyczny został odwołany. Szkoła jazdy gdzie się uczyłem najprawdopodobniej dzięki nowym przepisom najprawdopodobniej w ogóle przestanie istnieć (za mało chętnych, żeby kupować nowy sprzęt). Dla mnie jest paranoją, że nie mogę zdać egzaminu na zasadach na jakich się do niego przygotowywałem a nie podszedłem do niego tylko dlatego, że został odwołany. Chciałem zacząć jeździć na motocyklu mając już prawo jazdy, ale chyba lepiej wyjdzie jak zakupię sprzęt wcześniej i sam się przygotuję do egzaminu.<br><hr>skinner1987<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
żadna szkoła w polsce nie może uczyć na A2 ponieważ nasi genialni ustawodawcy poraz kolejny wypuścili bubla prawnego nie rozszerzyli uprawnień instruktorów którzy mogli uczyć na kat. A automatycznie na A1 na nowe kategorie A2 i AMKomentatorzy napisał(a):Ja chciałem się zapisać teraz na prawo jazdy A2 ale co się okazuje że szkoły jazdy na razie nie są przygotowane na zmiany (nie wiedzą jakie motocykle mają zakupić itp.) w Kłodzku nie wiadomo czy w ogóle będzie można jeszcze robić prawo jazdy na motocykl bo powodem jest to że plac manewrowy jest za mały ,a nowe przepisy uwzględniają nowe manewry , prawdopodobnie będzie tak że w Kłodzku nie będzie można już zdawać egzaminów i zostanie mi jeździć do Wałbrzych gdzie mam 60km do nie go lub Wrocław -100km :/ <br><hr>luka006<br>
to jeszcze nie wszystko niektóre urzędy interpretują przygotowanie placu oprócz pomalowania i ustawienia odpowiednio słupków dodatkowo o wyposażenie w homologowane urządzenia pomiarowe które miały być tylko na egzaminach
takich urządzeń niema na rynku więc puki co nikt nie będzie mógł szkolić w polsce na żadną kategorię motocyklową<br><hr>Maro
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
WORD Wrocław
na kat. AM - motorower ROMET ZK50;
na kat. A2 - motocykl Honda NC700SC;
na kat. A - motocykl Yamaha XJ6N.<br><hr>asc
na kat. A - motocykl Yamaha XJ6N.<br><hr>asc
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Jak się ma NC700SC do kategorii A2 skoro on ma 40KW a w przepisach nie może przekraczać 35KW. Zna ktoś na to odpowiedż?<br><hr>KarolKomentatorzy napisał(a):WORD Wrocław
na kat. A - motocykl Yamaha XJ6N.<br><hr>asc<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
porażka na całej linii :/ coś czuje że tak szybko nie zrobię prawo jazdy na motocykl i tenere w garażu będzie musiało poczekać...<br><hr>hubertKomentatorzy napisał(a):Ja chciałem się zapisać teraz na prawo jazdy A2 ale co się okazuje że szkoły jazdy na razie nie są przygotowane na zmiany (nie wiedzą jakie motocykle mają zakupić itp.) w Kłodzku nie wiadomo czy w ogóle będzie można jeszcze robić prawo jazdy na motocykl bo powodem jest to że plac manewrowy jest za mały ,a nowe przepisy uwzględniają nowe manewry , prawdopodobnie będzie tak że w Kłodzku nie będzie można już zdawać egzaminów i zostanie mi jeździć do Wałbrzych gdzie mam 60km do nie go lub Wrocław -100km :/ <br><hr>luka006<br>Komentatorzy napisał(a):żadna szkoła w polsce nie może uczyć na A2 ponieważ nasi genialni ustawodawcy poraz kolejny wypuścili bubla prawnego nie rozszerzyli uprawnień instruktorów którzy mogli uczyć na kat. A automatycznie na A1 na nowe kategorie A2 i AM
to jeszcze nie wszystko niektóre urzędy interpretują przygotowanie placu oprócz pomalowania i ustawienia odpowiednio słupków dodatkowo o wyposażenie w homologowane urządzenia pomiarowe które miały być tylko na egzaminach
takich urządzeń niema na rynku więc puki co nikt nie będzie mógł szkolić w polsce na żadną kategorię motocyklową<br><hr>Maro<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Komentatorzy napisał(a):Jak się ma NC700SC do kategorii A2 skoro on ma 40KW a w przepisach nie może przekraczać 35KW. Zna ktoś na to odpowiedż?<br><hr>KarolKomentatorzy napisał(a):WORD Wrocław
na kat. A - motocykl Yamaha XJ6N.<br><hr>asc<br>
Witam
chyba ma dokładnie 35 kW. 48 KM.
Tak czy inaczej już wiemy jakie moto będą modne w naukach jazdy we Wrocku. Ciekawe ile kursy będą kosztowały

Pozdrawiam
Wszystko jest trudne... nim, stanie siÄ™ proste
FZS 1000

FZS 1000
-
krzall - Świeżak
egzamin już w środę. A2 na yamaha xj6n word poznań. Wystarczyła mi godzina na nowej maszynie aby ogarnąć co i jak. Największy problem z ominięciem przeszkody - duża prędkość i mało miejsca. Jeżdże od 13 roku życia simson java itp. ostatnio na hondzie cb750 - moge powiedziec tak. Jeśli ktoś jest lekki (diewczynki) lub nie za pewnie się czuje na dwóch kółkach - NIE MA CZEGO SZUKAĆ - pozdrawiam...<br><hr>Ptak
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
W tych Wordach to robią sobie jaja. Przecież A2 to motocykl do 35KW a nie 57. Tą XJ6n mają we wrocku na kat. A i to się zgadza ale tam na A2 mają Hondę 700 cm i 40 KW która też nie mieści się w przepisach dotyczących kategorii A2<br><hr>KarolKomentatorzy napisał(a):egzamin już w środę. A2 na yamaha xj6n word poznań. Wystarczyła mi godzina na nowej maszynie aby ogarnąć co i jak. Największy problem z ominięciem przeszkody - duża prędkość i mało miejsca. Jeżdże od 13 roku życia simson java itp. ostatnio na hondzie cb750 - moge powiedziec tak. Jeśli ktoś jest lekki (diewczynki) lub nie za pewnie się czuje na dwóch kółkach - NIE MA CZEGO SZUKAĆ - pozdrawiam...<br><hr>Ptak<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Obniżyć moc z poziomu sterowania silnikiem to nie problem.<br><hr>macieck t5Komentatorzy napisał(a):WORD Wrocław
na kat. A - motocykl Yamaha XJ6N.<br><hr>asc<br>Komentatorzy napisał(a):Jak się ma NC700SC do kategorii A2 skoro on ma 40KW a w przepisach nie może przekraczać 35KW. Zna ktoś na to odpowiedż?<br><hr>Karol<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Chyba nie sądzisz, że Wordy kombinują z ograniczeniem mocy biorą seryjne motory.<br><hr>KarolKomentatorzy napisał(a):WORD Wrocław
na kat. A - motocykl Yamaha XJ6N.<br><hr>asc<br>Komentatorzy napisał(a):Jak się ma NC700SC do kategorii A2 skoro on ma 40KW a w przepisach nie może przekraczać 35KW. Zna ktoś na to odpowiedż?<br><hr>Karol<br>Komentatorzy napisał(a):Obniżyć moc z poziomu sterowania silnikiem to nie problem.<br><hr>macieck t5<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
witam
Ja stanąłem przed zupełnie innym problem, a mianowicie
kurs w sierpniu 2012, teoria we wrześniu, 3 podejsica niestety nieudane (ale zawsze z placu wyjechałem), szybki kurs doszkalający w listopadzie i dwa odwołane terminy w grudniu 2012 i styczniu 2013 przed przerwą zimową
Dzisiaj wykupiłem kilka godzin po długiej przerwie i wsiadłem na nowa yamahę 600 (taka jak we wrocławskim wordzie) i .... ****
Jestem dość niewysokiego wzrostu (ok168cm) i szczupły i ten motocykl( choć świetnie się prowadzi na prostej, przyspieszenie i wogule) był po prostu za wielki, za ciężki i wogule nie dla mnie, od zawsze celowałem w jakiegoś niewielkiego choperka albo małego ściągacza wiec na takiej szerokiej krowie nie mam szans abym wogule wyjechał z placu
Poradzcie cos !
<br><hr>michał
Ja stanąłem przed zupełnie innym problem, a mianowicie
kurs w sierpniu 2012, teoria we wrześniu, 3 podejsica niestety nieudane (ale zawsze z placu wyjechałem), szybki kurs doszkalający w listopadzie i dwa odwołane terminy w grudniu 2012 i styczniu 2013 przed przerwą zimową
Dzisiaj wykupiłem kilka godzin po długiej przerwie i wsiadłem na nowa yamahę 600 (taka jak we wrocławskim wordzie) i .... ****
Jestem dość niewysokiego wzrostu (ok168cm) i szczupły i ten motocykl( choć świetnie się prowadzi na prostej, przyspieszenie i wogule) był po prostu za wielki, za ciężki i wogule nie dla mnie, od zawsze celowałem w jakiegoś niewielkiego choperka albo małego ściągacza wiec na takiej szerokiej krowie nie mam szans abym wogule wyjechał z placu
Poradzcie cos !
<br><hr>michał
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 45 gości