Yamaha Tzr 50 nie odpala
• Strona 1 z 1
Yamaha Tzr 50 nie odpala
Witam wszystkich. Mam problem z Yamahą Tzr. Kupiona została w poniedziałek 25.02- rocznik 2012, z małym przebiegiem, bo tylko 740 km. Motocykl stoi w garażu. Na początku wszystko było dobrze odpalała. Wczoraj z rana nie chciała mi odpalić, a jak odpalała to na jakieś 30 sekund i gasła. Wymieniliśmy dziś świece... Najpierw- około godziny 17 znowu było ok, odpalała trochę się dodawało gazu, czy jeździło na jedynce, bo nie miałem gdzie się rozpędzić :/. Ale po godzinie znów zapalam i nic nie chce mi odpalić na ssaniu, w ogóle nic... Możecie coś poradzić? Z góry dzięki
PS jestem jeszcze nie doświadczony więc za jakieś błędy przepraszam ;p
PS jestem jeszcze nie doświadczony więc za jakieś błędy przepraszam ;p
- Koxikredkix
- Świeżak
kupiłes świece dedykowaną do twojego silnika? dozownik podaje dobrą ilość oleju?
kumpel mial cos podobnego, chwile chodziła a pozniej nie chciała - jakby przepalała się świeca, bo dozownik nie podawał oleju i świeca była jakaś chińska
po wymianie swiecy spróbuj podlać benzyny do cylindra i odpalić, jesli ma kompresje to powinien zalapać od razu.
kumpel mial cos podobnego, chwile chodziła a pozniej nie chciała - jakby przepalała się świeca, bo dozownik nie podawał oleju i świeca była jakaś chińska

po wymianie swiecy spróbuj podlać benzyny do cylindra i odpalić, jesli ma kompresje to powinien zalapać od razu.
- michau_ek
- Świeżak
Dzięki bardzo, na razie mam świece od wujka jaguara ;D i dziala ale musze jeszcze cos tam popatrzec, czy gdzies sie olej nie wylewa 

- Koxikredkix
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości