Ściąganie Gripów
• Strona 1 z 1
Ściąganie Gripów
Witam
Jak ściągnoć oryginalne twarde Gripy z kierownicy?
Jak ściągnoć oryginalne twarde Gripy z kierownicy?
- hwastek2
- Świeżak
jakie moto ? w jaki sposób chcesz sciągnąć ? uszkadzając je czy nie ? najlepiej to porozcinać. a jak nie chcesz uszkodzic to trzeba kombinować. gripy mogą byc tez wklejane co bardziej komplikuje sprawe. lewy mozna łatwiej sciagnąć wsadzając np cienki śrubokret od prawej strony wtedy sie poodkleja. oczywiscie zakładam że gripy masz zamknięte czyli nie masz jak nic wsadzic od strony koncówki kierownicy. bo jak otwarte to bez problemu wsadzasz cos nawet druta przełozyc, potem objechac 2X dookoła kierownicy zeby porozklejać wszystko a potem sciągasz gripa. tytlko tutaj nie mozna go scisnąc bo gorzej idzie, naklepiej to jest go kręcic i delikatnie zsuwać. łapiąc za kołnierz. słyszałem też że gorąca woda moze pomóc
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
Ja robilem to tak:
- jeżeli gripy nie były przyklejone to wkładałem cienką rurkę podłączona pod sprężarkę - dmuchając powietrze pod cisnieniem sam się zsuwał z manetki
- jeżeli grip był przyklejony to najpierw wkładałem i przesuwałem dookoła cienkim drutem a później robiłem to o czym pisałem wyżej
- jeżeli gripy nie były przyklejone to wkładałem cienką rurkę podłączona pod sprężarkę - dmuchając powietrze pod cisnieniem sam się zsuwał z manetki
- jeżeli grip był przyklejony to najpierw wkładałem i przesuwałem dookoła cienkim drutem a później robiłem to o czym pisałem wyżej
http://bikepics.com/members/kbiadun/ | CBR 600 RR4
-
limak14 - VIP Åšcigacz.pl
To jest akurat w skuterze Yamaha Neos tam są strasznie twarde zamknięte gripy.
Ściągałem wiele razy gripy i zakładałem klejone i nie klejone otwarte i zamknięte ale nie takie no po prostu jak z plastiku nie wiem co robić.
Mogę je pociąć ale ten ostry nożyk rozsówany ostry jak żyletka ale on się łamie (:
Ściągałem wiele razy gripy i zakładałem klejone i nie klejone otwarte i zamknięte ale nie takie no po prostu jak z plastiku nie wiem co robić.
Mogę je pociąć ale ten ostry nożyk rozsówany ostry jak żyletka ale on się łamie (:
- hwastek2
- Świeżak
Lutownica i przepal je na wzdłuż.
Remonty i tuning silników, zawieszeń, tulejowanie, szlify, wymiany korbowodów, naprawa wałów. Honowanie Nicasilu. Części i akcesoria. tel. 607198003 http://WWW.MOTO-KORN.PL (otwórz link)
-
MJR128 - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości